FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad kineske stope inflacije odgađa novi rast kamatnih stopa

PEKING, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Godišnja stopa inflacije uKini oštro se spustila u studenome, pružajući nove dokaze da su potezikineske vlade za stišavanje uzavrelog rasta gospodarstva dalirezultate te da se smanjuju šanse za novo podizanje kamatnih stopa uskorijem roku.
PEKING, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Godišnja stopa inflacije u Kini oštro se spustila u studenome, pružajući nove dokaze da su potezi kineske vlade za stišavanje uzavrelog rasta gospodarstva dali rezultate te da se smanjuju šanse za novo podizanje kamatnih stopa u skorijem roku.

Potrošačke cijene u Kini u tom su mjesecu na godišnjoj razini porasle 2,8 posto, manje od očekivanja i po najnižoj stopi u zadnjih devet mjeseci. Usporedbe radi, u listopadu je godišnja stopa inflacije dosegnula 4,3 posto, objavio je u petak nacionalni statistički ured.

"Podatak o inflaciji značajno će smanjiti zabrinutosti od mogućeg povećanja kamatnih stopa", kazao je ekonomist Deutsche Bank u Hong Kongu, Jun Ma.

Ubrzanje inflacije u Kini, koja je dosegnula 5,3 posto u srpnju i kolovozu - najvišu razinu u zadnjih sedam godina, glavni je razlog prvog podizanja kineskih kamatnih stopa u posljednjih devet godina u listopadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙