FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri ponude za trećeg GSM operatera

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Na drugi ovogodišnji natječaj zadodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji odnosno za trećeg mobilnogoperatera Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije stigle su tri ponude- tvrtki "Match Telekom", "Croatia Mobile" te "Tele2", a odluku obudućem koncesionaru Vijeće Agencije objavit će 22. prosinca.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Na drugi ovogodišnji natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji odnosno za trećeg mobilnog operatera Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije stigle su tri ponude - tvrtki "Match Telekom", "Croatia Mobile" te "Tele2", a odluku o budućem koncesionaru Vijeće Agencije objavit će 22. prosinca.

"Match Telekom" je tvrtka osnovana u Hrvatskoj sa hrvatsko-francuskim partnerima, iza "Tele2" stoji hrvatsko-švedski kapital, dok je "Croatia Mobile" hrvatska tvrtka u vlasništvu Mislava Šutala.

Pristigle tri ponude danas su, po isteku roka za podnošenje, iza zaključanih vrata otvorene na sjednici Vijeća Agencije, čiji su članovi utvrdili da su sve valjane te da će sve biti razmotrene.

Sve tri tvrtke zatražile su kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800/UMTS), čija je cijena za prvu godinu rada 172 milijuna kuna.

Pregledom ponuda članovi Vijeća su utvrdili i da jedino ponuda "Tele2" sadržava original bankovnog jamstva na iznos cijene koncesije, što je bio uvjet natječaja, dok su "Match Telekom" i "Croatia Mobile" priložile kopiju toga jamstva.

Stoga će Vijeće, kako je kazao njegov predsjednik Gašper Gaćina, kod banaka provjeriti ta jamstva.

Na upit o vlasničkoj strukturi tvrtki koje su podnijele ponude Gaćina je odgovorio da dnevnim redom današnje sjednice Vijeća nije predviđeno iznošenje detalja o tome.

Otvaranju ponuda, uz ponuditelje, bio je prisutan i pomoćnik ministra za telekomunikacije i poštu Darko Dvornik koji je u ime Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka izrazio zadovoljstvo brojem ponuda, između kojih će, kako se nada, Vijeće Agencije nakon usporedbe i ocjenjivanja ponude, sigurno odabrati najbolju. Još je značajnije, ističe Dvornik, što su sva tri ponuditelja zatražili kombiniranu koncesiju, što znači da hrvatskim građanima žele ponuditi usluge treće generacije mobilne telefonije.

Budući su natječajem bile oglašene ukupno tri koncesije, po jedna druge i treće generacije (GSM/DCS-1800 i UMTS) te jedna kombinirana (GSM/UMTS), za koju su se svi ponuditelji i javili, Dvornik je kazao da se preostale slobodne koncesije mogu ponovo oglasiti natječajem, ako Vijeće Agencije utvrdi da za to ima tržišnog interesa.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙