FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ISPRAVAK VIJESTI BR. 5075: 'Optima Telekom od danas...'

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA5075 koja je objavljena pod naslovom "OPTIMA TELEKOM OD DANAS DRUGIOPERATER FIKSNE TELEFONIJE", unesu ispravak u šesti pasus i ime tvrtke'ORTUS' zamijene sa 'PORTUS'. #L#

Ispravak vijesti br. 5075

Optima Telekom od danas drugi operater fiksne telefonije

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5075 koja je objavljena pod naslovom "OPTIMA TELEKOM OD DANAS DRUGI OPERATER FIKSNE TELEFONIJE", unesu ispravak u šesti pasus i ime tvrtke 'ORTUS' zamijene sa 'PORTUS'. #L#

Ispravna vijest u cijelosti glasi:

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije dodijelilo je danas tvrtki Optima Telekom iz Zagreba dozvolu za javnu govornu uslugu u nepokretnoj mreži, čime je Hrvatska dobila drugog operatera u fiksnoj telefoniji.

Vijeće je odluku donijelo na današnjoj, 11. sjednici, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Vijeća Gašper Gaćina, dodajući da se dozvola odnosi na pružanje javne govorne usluge u nepokretnoj mreži bez uporabe radiofrekvencijskog spektra na nacionalnoj razini i to na razdoblje od 30 godina.

Gaćina je rekao kako je time 'nakon dugotrajnog iščekivanja korisnika tih usluga postojeći operater napokon dobio konkurenciju' te kako se nada da će to biti dodatni poticaj za razvoj svekolikih telekomunikacijskih usluga. No, dodao je da on ne može reći da li će to značiti i pogodnosti za korisnike.

Cijena dozvole je 8 milijuna kuna, a Optima Telekom ju je dužan platiti odmah po potpisivanju ugovora, za što ima i bankovno jamstvo (Slavonske banke). Ta se tvrtka u zahtjevu obvezala da će usluge u fiksnoj telefoniji započeti pružati u roku od 6 mjeseci od dobivanja dozvole, a dozvola ih obvezuje da započnu najkasnije u roku od godine dana, rekao je Gaćina.

Tvrtka Optima Telekom posluje u sklopu Optima Grupe, koja je u vlasništvu Matije Martića, ranijeg direktora Digitrona iz Buja. Djeluju 14 godina, većinom se baveći gradnjom call (korisničkih) centara koje su izgradili i za T-Hrvatski telekom, i za VIPnet, mnoge banke te druge institucije i tvrtke u Hrvatskoj i široj regiji. Optima Grupa ima svoje regionalne urede u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i Crnoj Gori.

Na novinarski upit, član Vijeća Juraj Mužina je potvrdio da je Agenciji jučer dostavljen još jedan zahtjev za izdavanje dozvole za fiksnu telefoniju, i to od tvrtke Portus, tvrtke kćeri splitskog Elektromagica.

Odluka o toj ponudi nije mogla biti donesena na današnjoj sjednici jer je stigla tek jučer, a odluka se donosi tek nakon detaljne evaluacije dokumentacije iz zahtjeva. Tvrtka Optima Telekom je zahtjev predala 25. listopada ove godine, a 9. studenog i njenu nadopunu, odnosno i za odluku o njihovom zahtjevu trebalo je vremena, kazao je Mužina.

Gaćina je još jednom pojasnio da se dozvole za fiksnu telefoniju ne izdaju temeljem javnog natječaja već na zahtjev jer se radi o pružanju usluge bez uporabe radiofrekvencijskog spektra, odnosno nije potrebna koncesija. Zbog toga je moguće da Hrvatska uskoro dobije i trećeg operatera, rekao je Gaćina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙