FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra otvaranje ponuda za trećeg GSM operatera

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskoj agenciji zatelekomunikacije sutra, 3. prosinca, na sjednici Vijeća agencije bitće otvorene ponude pristigle na drugi ovogodišnji međunarodni natječajza dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji, kojemu je glavna namjeradobivanje trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije sutra, 3. prosinca, na sjednici Vijeća agencije bit će otvorene ponude pristigle na drugi ovogodišnji međunarodni natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji, kojemu je glavna namjera dobivanje trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj.

Drugim ovogodišnjim natječajem za mobilne koncesije, koji je objavljen 22. listopada, oglašene su ukupno tri koncesije u mobilnoj telefoniji - po jedna druge i treće generacije (GSM/DCS-1800 i UMTS) te jedna kombinirana koncesija (GSM/UMTS).

Rok za konačnu predaju ponuda ističe u 12 sati 3. prosinca, a kako su objavili iz Agencije, u zadanom je roku, do 28. listopada, ukupno otkupljeno 13 primjeraka natječajne dokumentacije, slijedom čega očekuju i konkretne ponude.

Iz Agencije se nije moglo doznati tko je sve i u čije ime otkupio dokumentaciju, kao niti jeli netko već predao ponudu, no neslužbeno se doznaje da bi ponude mogli predati hrvatsko-francuski konzorcij "Match Telekom" te tvrtka "Croatia Mobile", koji su sa svojim ponudama zakasnili 27. rujna, kada je bio rok za podnošenje ponuda na prvom natječaj.

Ponudu na ovaj natječaj, kako su izvijestili ovih dana, predat će i hrvatsko-švedski konzorcij "Treća sreća" odnosno tvrtka Tele2, koji su jedini dali ponudu za koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) i na prvom natječaju. No, kako je Vijeće Agencije tu ponudu ocijenilo s manje od potrebnih minimalnih 400 bodova Tele2 je ostao bez koncesije. "Treća sreća" će ovaj put, kako su najavili, predati ponudu za kombiniranu koncesiju GSM/UMTS.

Cijena koncesije druge generacije mobilne telefonije GSM/DCS-1800 za prvu godinu obavljanja tih usluga je 105 milijuna kuna, daje se na razdoblje od 10 godina, dok cijena koncesije treće generacije UMTS za prvu godinu iznosi 132 milijuna kuna i daje se na 20 godina. Na isto toliko godina daje se i kombinirana GSM/UMTS koncesija, za što je cijena 172 milijuna kuna. Za ostale godine obavljanja tih usluga koncesionari će plaćati naknadu od 0,5 posto (GSM/DCS-1800), odnosno 1 posto (UMTS i kombinirana) od ukupnog prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙