FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT spreman u zakonskom roku iznajmiti infrastrukturu drugom operateru

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom, koja jedanas dobila dozvolu za pružanje usluga u fiksnoj telefoniji, kao imogući ostali operateri u fiksnoj telefoniji, moći će nakon 1.siječnja 2005. godine zatražiti i dobiti pristup lokalnoj petljiT-Hrvatskog telekoma (T-HT), sukladno uvjetima usuglašenim s Hrvatskomagencijom za telekomunikacije, izvijestili su danas iz T-HT-a.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom, koja je danas dobila dozvolu za pružanje usluga u fiksnoj telefoniji, kao i mogući ostali operateri u fiksnoj telefoniji, moći će nakon 1. siječnja 2005. godine zatražiti i dobiti pristup lokalnoj petlji T-Hrvatskog telekoma (T-HT), sukladno uvjetima usuglašenim s Hrvatskom agencijom za telekomunikacije, izvijestili su danas iz T-HT-a.

Zakon propisuje pristup lokalnoj petlji i obvezu sklapanja ugovora između operatora i T-HT-a o pristupu lokalnoj petlji, a zakonski rok za završetak priprema T-HT-a za omogućavanje pristupa je kraj ove godine.

T-HT završava pripreme te će o postignutom rješenju obavijestiti Agenciju u zakonom određenom roku tako da će i tvrtka Optima Telekom, ali i druge tvrtke koje dobiju dozvolu, moći nakon 1. siječnja 2005. zatražiti i dobiti pristup lokalnoj petlji, stoji u odgovoru iz T-HT-a na Hinin upit.

U T-HT-u kažu da ih tvrtka Optima Telekom glede pristupa lokalnoj petlji još nije kontaktirala te opetuju da će biti spremni za komercijalizaciju pristupa u zakonskom roku.

Predsjednik Uprave Optima Telekoma Roland Žuvanić je potvrdio kako su za početak razgovora s T-HT-om čekali odluku Vijeća, a razgovore će započeti uskoro, s obzirom da su od danas postali i službeno drugi operater fiksne telefonije na hrvatskom tržištu.

Dodao je i kako tvrtka planira s pružanjem usluga u nepokretnoj mreži započeti kako su i ranije najavljivali - u roku od šest mjeseci.

Komentirajući ulazak konkurencije na tržište fiksne telefonije, u T-HT-u kažu kako "pozdravljaju dolazak drugih pružatelja usluga u fiksnoj telefoniji".

"Uvjereni smo da ćemo, kao i na tržištima mobilne telefonije i internetskih usluga, gdje već otprije postoji tržišna utakmica, zadržati vodeću poziciju i na području fiksne telefonije".

Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije dodijelilo je danas tvrtki Optima Telekom iz Zagreba dozvolu za javnu govornu uslugu u nepokretnoj mreži bez uporabe radiofrekvencijskog spektra na nacionalnoj razini i to na razdoblje od 30 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙