FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 3. prosinca

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 3. prosinca.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 3. prosinca.

ZAGREB - U Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije, na sjednici Vijeća agencije bit će otvorene ponude pristigle na drugi ovogodišnji međunarodni natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji, kojemu je glavna namjera dobivanje trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj. Drugim ovogodišnjim natječajem za mobilne koncesije, koji je objavljen 22. listopada, oglašene su ukupno tri koncesije u mobilnoj telefoniji - po jedna druge i treće generacije pokretne telefonije te jedna kombinirana koncesija. Rok za konačnu predaju ponuda ističe u 12 sati 3. prosinca, a kako su objavili iz Agencije, u zadanom je roku, do 28. listopada, ukupno otkupljeno 13 primjeraka natječajne dokumentacije, slijedom čega očekuju i konkretne ponude. (11,50 sati, Hrvatska agencija za telekomunikacije, Jurišićeva 13/I).

ZAGREB - Američka nevladina udruga World Development and Empowerment i neovisni hrvatski institut za promicanje praktičnih rješenja društvenog i ekonomskog napretka Adriatic Institute for Public Policy na konferenciji za novinare predstavit će sedam strateških preporuka Vladi za gospodarski razvoj Hrvatske koje su proizašle iz nedavno održanog međunarodnog foruma lidera - "International Leaders Summit" (11,00 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U zagrebačkoj Gospodarskoj komori bit će predstavljeni rezultati projekta "Uvođenje strategije čistije proizvodnje u nacionalno gospodarstvo Hrvatske" na kojem su sudjelovali predstavnici uslužnih djelatnosti, a proveo ga je Hrvatski centar za čistiju proizvodnju i norveški Tehnološki institut. Financiranje tog projekta u iznosu od 430 tisuća eura osigurala je Vlada Kraljevine Norveške, a svrha projekta je izgraditi nacionalnu infrastrukturu koja će osigurati širu primjenu čistije proizvodnje u gospodarskoj praksi Hrvatske (11,00 sati, HGK - Komora Zagreb, Draškovićeva 45/I).

ZAGREB - Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković dodijelit će nagrade te zaklade za 2004. godinu za radove sa šireg područja financija. Prvu nagradu u u kategoriji redovitih radova dobila je Danijela Miloš za rad "Perspektive razvoja hrvatskog tržišta korporacijskih obveznica". Dobitnik nagrade u kategoriji studentskih radova je Mladen Fruk za rad "Sezonalnost prinosa dionica na Zagrebačkoj burzi". Zaklada Marijan Hanžeković osnovana je u spomen na tog istaknutog pravnika i ekonomista (rođen 1915., umro 1993.), koji se bavio gotovo svim područjima ekonomije, osobito financijama. (13,00 sati, hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Udruženje ugostitelja Zagreba i poduzeće M.S.T. potpisat će ugovor o poslovnoj suradnji kojim se zagrebačko Udruženje ugostitelja uključuje u program pod nazivom "Rent-a-šofer". Pružatelj usluge, tvrtka M.S.T. ugovorom s vlasnicima zagrebačkih kafića i restorana omogućit će korištenje usluge iznajmljivanja vozača za potrebe gostiju (11,00, Udruženje ugostitelja Zagreba, Radauševa 3).

ZAGREB - Ukupna zaračunata bruto premija svih 25 osiguravajućih društava u Hrvatskoj na kraju rujna ove godine iznosila je 5,14 milijardi kuna, od čega se 4,07 milijardi kuna odnosi na premije neživotnih osiguranja, a 1,06 milijardi kuna na životna osiguranja. Ukupni iznos bruto zaračunate premije hrvatskih osiguravatelja, po podacima Direkcije za nadzor društava za osiguranje, povećana je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci u odnosu na isto razdoblje lani za 10,1 posto, a porast vrijednosti premije bilježe 24 osiguravatelja. U životnim osiguranjima ukupno se bilježi rast od 14,3 posto, a u neživotnima za 9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙