FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Treća sreća" predala tužbu Upravnom sudu

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Hrvatsko-švedski konzorcij "Trećasreća", koji stoji iza odbijene ponude tvrtke Tele2 za trećeg mobilnogoperatera, predao je tužbu Upravnom sudu kojom se uz poništenjenegativne odluke Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije traži idodjela koncesije.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Hrvatsko-švedski konzorcij "Treća sreća", koji stoji iza odbijene ponude tvrtke Tele2 za trećeg mobilnog operatera, predao je tužbu Upravnom sudu kojom se uz poništenje negativne odluke Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije traži i dodjela koncesije.

Zahtjev za poništenjem i ukidanjem odluke Vijeća poslali su i Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka te samoj Agenciji.

Tužbu Upravnom sudu, kako se doznaje danas iz "Treće sreće", predali su prošloga, a zahtjeve Ministarstvu i Agenciji početkom ovoga tjedna.

Dodaju i da su mišljenja kako im je Agencija trebala dodijeliti koncesiju za treću mobilnu mrežu, jer su, kako kažu, ispunili sve uvjete natječaja.

Napominju i da će ako hrvatske institucije ništa ne poduzmu u ispravljanju te, kako kažu, nezakonitosti, potražiti pravdu međunarodnom arbitražom. Njihovi su pravnici, kako navode, u tužbi utvrdili da je akt kojim je Vijeće Agencije obrazložilo svoju odluku u potpunosti nezakonit te da se temelji na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. Tužba se temelji i na pogrešnoj primjeni procesnih odredbi i pogrešnoj primjeni materijalnog prava, što sve, kako kažu, čini osnovu za međunarodnu arbitražu.

U vezi toga iz "Treće sreće" se pozivaju i na potpisane ugovore između Hrvatske i Kraljevine Švedske o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja, u kojima stoji i da nijedna strana neće nerazumnim mjerama umanjiti razvitak ulaganja, a što se, kažu, s odbijanjem ponude tvrtke Tele2 dogodilo.

U zahtjevima upućenim Agenciji i Ministarstvu naglasili su i da takvo, po njihovoj ocjeni, nezakonito uskraćivanje koncesije hrvatsko-švedskom konzorciju može izazvati niz negativnih posljedica za pristup Hrvatske Europskoj uniji (EU) te predlažu da se napravi neovisna ocjena tijeka postupka natječaja i odluke u konzultaciji sa stručnjacima za telekomunikacije EU-a.

Iz "Treće sreće" dodaju i da su zbog "potpune netransparentnosti Agencije pri obrazloženju (odbijajuće) odluke" o svemu izvijestili dvije institucije EU-a- Direkciju za informatičko društvo i Direkciju za proširenje. Posebno napominju i da je sadašnji povjerenik Direkcije za proširenje Olli Rehn, koji danas boravi u Hrvatskoj, u trenutku njihove žalbe vodio Direkciju za informatičko društvo te je u potpunosti upoznat s ovim problemom.

U Ministarstvu i Agenciji danas su potvrdili da su zaprimili zahtjev "Treće sreće", kojeg će, kako kažu, razmotriti čim prije.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙