FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Portus predala zahtjev za dozvolu za fiksnu telefoniju

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Portus d.o.o. iz Splitapodnijela je Vijeću Hrvatske agencije za telekomunikacije zahtjev zaizdavanje dozvole za obavljanje govorne usluge u nepokretnoj mreži nanacionalnoj razini bez uporabe radiofrekvencijskog spektra, aizdavanje dozvole očekuju idući tjedan, izvijestili su danas iz tetvrtke.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Portus d.o.o. iz Splita podnijela je Vijeću Hrvatske agencije za telekomunikacije zahtjev za izdavanje dozvole za obavljanje govorne usluge u nepokretnoj mreži na nacionalnoj razini bez uporabe radiofrekvencijskog spektra, a izdavanje dozvole očekuju idući tjedan, izvijestili su danas iz te tvrtke.

U priopćenju se navodi kako "tvrtka Portus želi stvoriti novi brand na tržištu fiksne telefonije, koji će kvalitetom usluge i inovativnošću unaprijediti taj segment usluga te pridonijeti razvoju i konkurentnosti tržišta".

U Vijeću su danas potvrdili da je tvrtka Portus jučer predala zahtjev, no da odluka o toj ponudi nije mogla biti donesena na današnjoj sjednici Vijeća jer se odluka donosi tek nakon detaljnog razmatranja dokumentacije iz zahtjeva.

Za obavljanje navedene usluge Portus namjerava izgraditi vlastitu telekomunikacijsku mrežu koja će se sastojati od centralnog komunikacijskog čvorišta, zatim čvorišta putem kojih će se međusobno povezivati s operatorom koji danas ima "znatniju tržišnu snagu" te s postojećim operaterima pokretne mreže, i na kraju sa telekomunikacijskim vodovima zakupljenim od postojećih operatera u nepokretnoj mreži.

Portus je u cjelokupnom vlasništvu tvrtke Elektromagic d.o.o., odnosno EM grupacije iz Splita, koja, kako se navodi u priopćenju, "ima desetogodišnje iskustvo na telekomunikacijskom tržištu i to u istraživanju tržišta, pružanju usluga, postprodajnom procesu te transportu i logistici".

EM grupu čine tvrtke Mobart (mobilni servisi i aplikacije), EM Servis centar i PINE (za transport i logistiku), grupacija ima više od sto zaposlenih, a u prošloj godini je ostvarila ukupan promet od 25 milijuna eura.

Ulaganje u tvrtku Portus i njezino podnošenje ovog zahtjeva ocjenjuju kao "logičan slijedi u poslovanju ove grupacije".

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙