FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: u ponedjeljak otvaranje ponuda za Sladoranu i Regeneraciju

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak, 6. prosinca, bit će otvorene ponude za kupnju68,10 posto dionica županjske Sladorane te 72 posto dionicaRegeneracije iz Zaboka.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 6. prosinca, bit će otvorene ponude za kupnju 68,10 posto dionica županjske Sladorane te 72 posto dionica Regeneracije iz Zaboka.

Početna cijena za dionice Sladorane iznosi 54,5 milijuna kuna, a uz ponuđenu cijenu za dionice, od ponuđača se očekuje i zadržavanje zatečenog broja zaposlenika u roku od godine dana, zatim prilaganje programa ulaganja te poslovni plan za razdoblje od pet godina, kao i preuzimanje obveze neprodavanja i neopterećivanja imovine društva u roku godinu dana. Također, u natječaju je stajalo kako će u slučaju jednakih ponuda, prioritet pri kupnji dionica imati zaposlenici Sladorane.

Ukupna aktiva Sladorane, koja zapošljava 371 stalno zaposlenih te 186 sezonskih radnika, na kraju 2003. godine iznosila je 458,3 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva bile veće od 240,15 milijuna kuna.

Dionice Regeneracije, pak, ponuđene su po početnoj cijeni od 53,9 milijuna kuna, što je i nominalna vrijednost tih dionica.

Pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za Regeneraciju Fond će, osim ponuđene cijene za kupnju dionica, 'posebno cijeniti spremnost ponuditelja' da zadrži zatečenih 363 zaposlenika u roku od godinu dana ili predloži program zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika. Također, ponuditelji moraju priložiti program ulaganja i poslovni plan za narednih pet godina te preuzeti obvezu neprodaje i neopterećivanja nekretnina i dionica Regeneracije u roku godinu dana.

Krajem lipnja ove godine ukupna aktiva Regeneracije iznosila je nešto više od 85 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva bile 67,6 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙