FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u u ponedjeljak otvaranje ponuda za dionice tri hotela

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak, 29. studenoga, bit će otvorene ponude za kupnjuvećinskih dioničkih udjela tri hotelsko-turističke tvrtke - Živogošćai Podgore sa Makarske rivijere te Lovora iz Lumbarde na Korčuli, te zaudjel u senjskoj tvrtki Metalna oprema.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 29. studenoga, bit će otvorene ponude za kupnju većinskih dioničkih udjela tri hotelsko-turističke tvrtke - Živogošća i Podgore sa Makarske rivijere te Lovora iz Lumbarde na Korčuli, te za udjel u senjskoj tvrtki Metalna oprema.

Natječaji za prodaju dioničkih udjela u tim tvrtkama objavljeni su u listopadu ove godine, s rokom za podnošenje ponuda do 14 sati 29. studenoga.

Za 90,15 posto dionica Hotela Živogošće d.d. iz Živogošća te za 73,54 posto dionica Hotela Podgora d.d. iz Podgore HFP je natječaje objavio 4. listopada. Početna cijena za ponuđeni dionički udjel Živogošća je 31,11 milijuna kuna, a od investitora se očekuje zadržavanje svih 98 zaposlenih na najmanje godinu dana, kao i pismo namjere ili neki drugi dokument kojim će jamčiti da će tu hotelsku kuću uvrstiti u neki od uglednih svjetskih hotelskih lanaca (brendova).

Isti uvjeti važe i za zainteresirane kupce dionica Hotela Podgora d.d. iz Podgore, za koje je početna cijena nešto malo viša od 21 milijun kuna. U toj je tvrtki ukupno 135 zaposlenih.

Od budućih se kupaca dionica obje tvrtke traži i podmirenje svih obveza prema državnim vjerovnicima, izdavanje zamjenskih jamstava za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima, kao i odricanje od zahtjeva prema državi s osnova ratnih šteta.

Ukupne su obveze Hotela Živogošće, kako stoji u pozivu, krajem prošle godine iznosile 122,8 milijuna kuna, a Hotela Podgora 101 milijun kuna.

Dionice tih hotelskih kuća, kao i onih hotelsko-ugostiteljske tvrtke Lovor sa otoka Korčule, bile su oglašene na prodaju i tijekom prošle godine, ali bez odaziva ponuditelja.

Natječaje za prodaju dionica hotelsko-ugostiteljske tvrtke Lovor i tvrtke za obradu i proizvodnju metalnih proizvoda Metalna oprema d.d. iz Senja HFP je objavio 22. listopada.

Za 89,42 posto dionica Lovora početna tražena cijena je 392,4 tisuća kuna, a od ponuditelja se traži obveza zadržavanja 23 zaposlena, kao i da osim plaćanja kupovne cijene za dionice, podmire i sve dospjele obveze Lovora prema državnim vjerovnicima te preuzmu obvezu izdavanja zamjenskih jamstava za obveze društva koje su pokrivene državnim jamstvom. Obveze Lovora su krajem prošle godine iznosile oko 14,46 milijuna kuna.

Početna cijena za ponuđenih 63,57 posto dionica Metalne opreme je 5,17 milijuna kuna. Tvrtka zapošljava 115 radnika, koje budući kupac treba zadržati na najmanje godinu dana, a obveza je i podmirenje svih obveza i dugovanja koje su krajem prošle godine iznosile oko 5,5 milijuna kuna.

Za sve ponuditelje obveza je i priložiti poslovni plan i program ulaganja za idućih pet godina, kao i bankarska jamstva za podmirenje obveza.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙