FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: Natječaj za prodaju 72 posto Regeneracije Zabok

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 26.947dionica, koje čine 72 posto temeljnog kapitala zabočke tekstilneindustrije Regeneracija d.d., i to po početnoj cijeni od 53,9milijuna kuna, što je i nominalna vrijednost tih dionica.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 26.947 dionica, koje čine 72 posto temeljnog kapitala zabočke tekstilne industrije Regeneracija d.d., i to po početnoj cijeni od 53,9 milijuna kuna, što je i nominalna vrijednost tih dionica.

Natječaj se odnosi na dionice iz portfelja HFP-a, Ravnateljstva za robne zalihe i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), a rok za podnošenje ponuda ističe 6. prosinca ove godine u 14 sati.

Prema podacima Komisije za vrijednosne papire, u vlasništvu HFP-a je ukupno 42,11 posto, Robnih zaliha 16,12 posto, a DAB-a 15,9 posto dionica Regeneracije.

Kako stoji u pozivu objavljeno na web stranicama HFP-a, krajem lipnja ove godine ukupna aktiva Regeneracije iznosila je 85.015.757 kuna, dok su ukupne obveze društva bile 67.626.257 kuna.

U opisu društva se navodi da Regeneracija raspolaže s oko 65 tisuća četvornih metara izgrađenog i neizgrađenog zemljišta te oko 37 tisuća četvornih metara zgrada i drugog poslovnog prostora. Osnovne djelatnosti društva su proizvodnja netkanog tekstila, tepiha i posteljnog programa, opremanje objekata sagovima, prostiračima i ostalim proizvodima, te trgovina na veliko i malo.

Pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, navodi se u pozivu, Fond će, osim ponuđene cijene za kupnju dionica, 'posebno cijeniti spremnost ponuditelja' da zadrži zatečenih 363 zaposlenika u roku od godinu dana ili predloži program zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika. Također, ponuditelji moraju priložiti program ulaganja i poslovni plan za naredih pet godina te preuzeti obvezu neprodaje i neopterećivanja nekretnina i dionica Regeneracije u roku godinu dana.

Prema financijskom izvješću za prvih devet mjeseci ove godine Regeneracija je u tom razdoblju ostvarila dobit u iznosu od 847 tisuća kuna, dok je u istom razdoblju lani poslovala s gubitkom od 32,23 milijuna kuna. Ukupni prihodi Regeneracije u tom su razdoblju povećani za 26 posto, na 43,5 milijuna kuna, od čega je na domaćem tržištu ostvareno 23,78 milijuna kuna, a na inozemnim tržištima 16,04 milijuna kuna prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙