FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: za tri hotela ni jedna ponuda

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Za kupnju 63,57 posto dionicatvrtke "Metalna oprema" iz Senja u Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) stigla je ponuda bjelovarske tvrtke "Elektrometal", dok zadionice hotela "Živogošće" i "Podgora" sa makarske rivijere te"Lovora" iz Lumbarde na Korčuli nije pristigla niti jedna ponuda.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Za kupnju 63,57 posto dionica tvrtke "Metalna oprema" iz Senja u Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) stigla je ponuda bjelovarske tvrtke "Elektrometal", dok za dionice hotela "Živogošće" i "Podgora" sa makarske rivijere te "Lovora" iz Lumbarde na Korčuli nije pristigla niti jedna ponuda.

Utvrdilo je to danas Povjerenstvo za otvaranje ponuda HFP-a, pri čemu su članovi Povjerenstva izrazili čuđenje što za navedene hotele nije bilo ponuda budući su za sva tri otkupljene po dvije ponudbene dokumentacije.

Bjelovarski "Elektrometal" je za dionice "Metalne opreme" iz Senja ponudio početno traženih 5,17 milijuna kuna kao i zadržavanje svih 115 zaposlenih na rok od godinu dana. Ponudili su i program ulaganja za 2005. godinu kada planiraju u nabavu opreme, pokretanje novog proizvodnog pogona te stručno osposobljavanje radnika uložiti 1,1 milijun kuna. Također su ponudili i poslovni plan za idućih pet godina te se obvezali na program zbrinjavanja viška zaposlenih, ako ih bude.

O ponudi "Elektrometala" za senjsku "Metalnu opremu" odlučivat će se na idućoj sjednici Upravnog odbora HFP.

Na novinarski upit zašto nije bilo ponuda za hotele "Živogošće", "Podgora" i "Lovor" članovi Povjerenstva su rekli da se vjerojatno radi o visokim dugovanjima hotela spram države koja ne motiviraju investitore.

Većinski dionički udjeli hotela "Živogošće" i "Podgora" tako su treći puta u zadnje dvije godine ostali bez kupca, pa će se, kako su rekli članovi Povjerenstva, na idućem Upravnom odboru HFP predložiti da se tim hotelima otpiše bar dio dugovanja prema državi.

Ukupne obveze hotela "Živogošće" krajem prošle godine iznosile su 122,8 milijuna kuna, a hotela "Podgora" 101 milijun kuna.

Za 90,15 posto dionica "Živogošća" ovim se natječajem tražilo 31,11 milijuna kuna, dok je za 73,54 posto dionica hotela "Podgora" traženo nešto malo više od 21 milijun kuna.

Članovi Povjerenstva su dodali i da su se potencijalni kupci možda predomislili, jer se natječajem tražilo podmirenje svih obveza prema državnim vjerovnicima, izdavanja zamjenskih jamstava za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima kao i odricanje od zahtjeva prema državi s osnova ratnih šteta.

Za 89,42 posto dionica "Lovora" početna cijena je bila 392,4 tisuća kuna. Ukupne obveze te tvrtke su krajem prošle godine iznosile 14,46 milijuna kuna.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙