FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP-a o programu restrukturiranja Željezare Sisak

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Upravnom odboru Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) na današnjoj je sjednici predstavljen konceptprograma restrukturiranja Željezare Sisak, koji će u roku od 7 do 10dana razmotriti i uži kabinet Vlade, a koji bi u roku od mjesec danatrebao biti definitivno prihvaćen ili odbačen.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) na današnjoj je sjednici predstavljen koncept programa restrukturiranja Željezare Sisak, koji će u roku od 7 do 10 dana razmotriti i uži kabinet Vlade, a koji bi u roku od mjesec dana trebao biti definitivno prihvaćen ili odbačen.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice UO-a, predsjednik UO HFP-a Andrija Hebrang rekao je kako o detaljima tog programa nije 'poslovno pametno' govoriti, posebno jer se radi o strateški vrlo značajnoj tvrtki. No, ocijenio je kako se program, koji je izradila deveteročlana radna skupina na čelu s predsjednikom Uprave tvrtke koja se sada zove 'Valjaonica cijevi d.o.o, Damirom Begovićem, 'čini kvalitetnim'.

Prije prihvaćanja ili odbijanja taj program ide i pred uži kabinet hrvatske Vlade, na dogovor sa Europskom komisijom te na neovisnu recenziju jednog inozemnog tima, a tada će biti i prezentiran javnosti.

UO HFP-a danas je donio i odluku ponovnom natječaju za prodaju većinskog paketa dionica PIK-a Vrbovec, i to po cijeni od milijun kuna, a Hebrang je izrazio uvjerenje da će natječaj biti uspješniji od dosadašnjih. Natječaj će ići u istom obliku kao i prijašnji, no sa sindikatima je dogovoreno da se od ponuđača zatraži obveza zadržavanja 1.300 radnika na rok od 3, a ne od jedne godine, kako je uobičajeno.

Natječaj će biti raspisan i za 72 posto dionica Regeneracije, a novi će se natječaj raspisati i za Belje. 'Postoje naznake potencijalnih ponuđača za Belje da bi ovaj pokušaj mogao biti uspješan', izjavio je Hebrang, dodavši kako su obveze ovog društva sada već porasle za oko 535 milijuna kuna.

Nakon dva neuspjela pokušaja prodaje putem Zagrebačke burze, novi će se natječaj, ali s nižom cijenom raspisati i za PPK Valpovo, budući da uskoro ističe rok od 6 mjeseci u kojem bi HFP morao objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica te tvrtke, što je za fond u ovom trenutku vrlo nepovoljno, rekao je predsjednik HFP-a Damir Ostović.

Iako je prvotno ponuda tvrtke 'H. Rangel Industries' iz Hong Konga za kupnju 80,31 posto dionica dubrovačkog Hotela Lapad ocijenjena najboljom, UO HFP-a danas je odbio tu ponudu te prihvatio drugu najbolju, onu tvrtke Atlantska plovidba. Hebrang je pojasnio kako je provjerom boniteta honkonške tvrtke utvrđeno niz nepovoljnosti, pa je prihvaćena cjenovno niža, ali bonitetno bolja ponuda.

Ostović je izvijestio i kako je blokada računa HFP-a, zbog sporova s bivšim privatizacijsko-investicijskim fondovima (PIF), pri kraju. Bivšim je PIF-ovima isplaćeno ukupno 230 od 251 milijuna kuna duga i sa svim bi se bivšim PIF-ovima sporovi trebali riješiti do kraja ove godine, zaključio je predsjednik HFP-a.

Upravnom odboru HFP-a danas je predstavljen i model javno-privatnog partnerstva (JPP) u turističkom poduzeću Sunčani Hvar, a na temelju kojeg će idućeg tjedna tvrtke koje su poslale neobvezujuće ponude biti pozvane da podnesu i obvezujuće ponude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙