FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlantska plovidba o ulaganjima u Hotel Lapad

Hrvatska-turizam-ulaganjaAtlantska plovidba o ulaganjima u Hotel LapadDubrovnik, 8. studenog 2004. (Hina) - Odluka Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) da prihvati ponudu Atlantske plovidbe za kupnjudubrovačkog Hotela Lapad očekivana je, jer je još na prvom natječajuta ponuda ocijenjena najpovoljnijom između šest ponuđača, izjavio jedanas predsjednik Uprave Atlantske plovidbe Ante Jerković.
Dubrovnik, 8. studenog 2004. (Hina) - Odluka Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da prihvati ponudu Atlantske plovidbe za kupnju dubrovačkog Hotela Lapad očekivana je, jer je još na prvom natječaju ta ponuda ocijenjena najpovoljnijom između šest ponuđača, izjavio je danas predsjednik Uprave Atlantske plovidbe Ante Jerković.

Za 82 posto dionica hotela Lapad Atlantska plovidba je ponudila 23 milijuna kuna te dodatna ulaganja u iznosu od 20 milijuna kuna, a ponudu je ta dubrovačka brodarska tvrtka predala zajedno sa zagrebačkim poduzećem INGRA i to u odnosu 70:30 posto, kazao je Jerković.

Upravni odbor HFP-a na ponovljenom je natječaju za prodaju dionica Hotela Lapad prvotno za najboljeg ponuđača odabrao honkonšku tvrtku 'H. Rangel Industries' iz Hong Konga. No, u petak, 5. studenog ta je ponuda odbijena, jer je provjerom boniteta te tvrtke utvrđen niz nepovoljnosti. Tada je i prihvaćena druga najbolja ponuda, ona tvrtke Atlantska plovidba.

Dubrovački brodar vlasnik je hotela Imperijal Hilton, nedavno je od Grada Dubrovnika kupio hotel Grand na otoku Lopudu, te će Hotel Lapad biti treća hotelska kuća u njihovom vlasništvu. Jerković je ustvrdio da će u budućem poslovanju Hotel Lapad nastojati uključiti u svjetski hotelski lanac Hilton.

Dodao je i kako će zadržati sve zaposlenike te obnovom hotela povećati njegovu kategoriju.

'Budući je urbanističkim planom predviđeno da u akvatoriju ispred hotela (u Gruškom zaljevu) bude izgrađena velika gradska marina, Atlantska plovidba ima interes za investiranje u tu marinu koja bi mogla biti okosnica buduće nautičke flote dubrovačkog brodara," kazao je predsjednik uprave Atlantske plovidbe Ante Jerković".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙