FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP-a prihvatio model JPP-a u Sunčanom Hvaru

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) danas je prihvatio prijedlog pravne struktureosnivanja javno privatnog partnerstva (JPP) u turističkoj tvrtkiSunčani Hvar, na temelju koje će krajem idućeg tjedna neobvezujućiponuditelji biti pozvani da podnesu obvezujuće ponude.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) danas je prihvatio prijedlog pravne strukture osnivanja javno privatnog partnerstva (JPP) u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, na temelju koje će krajem idućeg tjedna neobvezujući ponuditelji biti pozvani da podnesu obvezujuće ponude.

Prijedlog te strukture su, uz uvažavanja prijedloga iz sedam neobvezujućih ponuda, izradili pravni savjetnici HFP-a, a model je nakon sjednice UO HFP-a predstavljen i na konferenciji za novinare.

Prema riječima odvjetnice Natalije Perić, jedne od pravnih savjetnika HFP-a u tom predmetu, ponuđačima će biti predloženo sklapanje sporazuma o JPP-u na rok od najmanje pet godina, a predloženi minimalni iznos dokapitalizacije je 40 milijuna kuna. Ponuđačima se pritom ostavlja mogućnost da predlože i duži rok sporazuma i veći iznos dokapitalizacije.

Budući da je iznos od 100 kuna po dionici, po kojem bi se nove dionice morale upisati, viši od stvarne vrijednosti dionica koja iznosi oko 80 kuna, predviđeno je i da se određeni broj dionica koji će predstavljati razliku između stvarne i nominalne vrijednosti prenese na ulagača ili tijekom trajanja sporazuma ili po njegovom isteku - i to bez naknade. Među ostalim, ovaj model predviđa i da po isteku sporazuma ulagač one dionice koje će ostati u vlasništvu Fonda otkupi po unaprijed ugovorenoj cijeni.

Fond će pokrenuti i pregovore s Gradom Hvarom o imovinsko-pravnim problemima vezanima uz nekretnine Sunčanog Hvara i gradu Hvaru će se vjerojatno prenijeti određeni broj dionica, jer su i oni zainteresirani da postanu dioničari tog društva, rekla je Perić.

Potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac rekao je kako će o ovom modelu idući tjedan biti provedene konzultacije u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, a krajem tjedna bi se potencijalnim investitorima mogla poslati sva dokumentacija.

Predviđeno je da se u roku od 2 tjedna nakon što investitori pripreme prve komentare na predloženi ugovor održi još jedan krug razgovora s njima. U periodu od 4 tjedna od slanja dokumenata očekivale bi se i obvezujuće ponude.

Gotovac je istaknuo i da će, bez obzira koliki će vlasnički udio HFP-a ili Grada Hvara u Sunčanom Hvaru biti nakon dokapitalizacije, prijedlog ugovora biti koncipiran na način da i Fond i Grad imaju moć odlučivanja o svim strateškim pitanjima, slično konceptu 'zlatne dionice'. Također, u slučaju kršenja sporazuma, predviđena je mogućnost automatskog povlačenja dionica od ulagača i brzog prijenosa na treću osobu.

Izbor najboljeg ponuditelja, prema riječima UO HFP-a Andrije Hebranga, očekuje se krajem prosinca, sklapanje sporazuma o JPP oko Nove godine, a uplata i povećanje temeljnog kapitala do kraja veljače 2005. godine, kako bi društvo bilo spremno za iduću turističku sezonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙