FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: rok za obvezujuće ponude za JPP u Sunčanom Hvaru 20. prosinca

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) sutra će svim podnositeljima neobvezujućih ponuda za osnivanjejavno-privatnog partnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru uputitidokumentaciju sa odabranom pravnom strukturom za to partnerstvo,temeljem koje trebaju, ako žele, dostaviti svoje obvezujuće ponude do20. prosinca ove godine, doznaje se danas u HFP-u.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) sutra će svim podnositeljima neobvezujućih ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru uputiti dokumentaciju sa odabranom pravnom strukturom za to partnerstvo, temeljem koje trebaju, ako žele, dostaviti svoje obvezujuće ponude do 20. prosinca ove godine, doznaje se danas u HFP-u.

Time će se, kako napominju iz HFP-a, ispoštovati zadani rokovi za dovršetak procesa osnivanja JPP-a u Sunčanom Hvaru, a koji su najavljeni na sjednici Upravnog odbora HFP-a 5. studenoga, kada je i prihvaćena pravna struktura za to partnerstvo.

U vezi te dokumentacije odnosno modela JPP-a u Sunčanom Hvaru HFP se konzultirao i sa Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka.

Iz HFP-a se doznaje da će dokumentaciju sa pravnom strukturom i zadanim rokom za podnošenje obvezujućih ponuda poslati na adrese svih sedam podnositelja neobvezujućih ponuda koje su u HFP-u otvorene 8. srpnja ove godine.

To su investicijski fond "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba, tvrtka "Zemljišta Dalmacije" iz Zagreba (iza koje stoji kapital i tvrtka "Land Concept International" iz Hong Konga), slovenske Terme Čatež, luksemburška tvrtka i lanac hotela "Orco Hotel Group", investicijsko-bankarska grupacija "Charles Street Securites" iz Londona zajedno sa "Cukierman and Co." iz Izraela, te londonski fond "Credit Suisse First Boston (Europe)" u ime trećih osoba.

Dokumentacija će biti poslana i američkoj tvrtki "International Multidevelopment Inc." iz države Maryland, unatoč tome što oni nisu do zadanog roka (15. listopada) obavili "due dilligence" u Sunčanom Hvaru.

Prema odabranoj pravnoj strukturi za JPP u Sunčanom Hvaru 'neobvezujućim' se ponuditeljima predlaže sklapanje sporazuma o JPP-u na rok od najmanje pet godina, a predloženi minimalni iznos dokapitalizacije je 40 milijuna kuna. Predviđeno je i da se dio dionica Sunčanog Hvara prenese na Grad Hvar, kao i da se ulagačima po isteku sporazuma omogući da one dionice koje će ostati u vlasništvu HFP-a otkupi po unaprijed ugovorenoj cijeni.

No, bez obzira koliki će vlasnički udio HFP-a ili Grada Hvara u Sunčanom Hvaru biti nakon dokapitalizacije, prijedlog ugovora s investitorima bit će koncipiran tako da i HFP i Grad imaju moć odlučivanja o svim strateškim pitanjima. U slučaju kršenja sporazuma predviđena je i mogućnost automatskog povlačenja dionica od ulagača i brzog prijenosa na treću osobu.

Nakon što se sutra pošalje dokumentacija investitori će imati, kako je i predviđeno, oko četiri tjedna za pripremu i predaju svojih obvezujućih ponuda. Prije toga moguće je, kažu u HFP-u, i da se početkom prosinca s njima održi još jedan krug razgovora, ako budu imali komentare na predloženu pravnu strukturu i ugovor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙