FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 1. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 1. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Međunarodni odbojkaški savez (FIVB) odlučio je na sjednici u švicarskoj Lausannei dodijeliti domaćinstvo jednog turnira iz Svjetske serije odbojke na pijesku 2005. Hrvatskoj, odnosno gradu Zagrebu. Zagreb je dobio organizaciju jednoga od 15 najjačih svjetskih turnira odbojkaša, koji će se održati najverovatnije u lipnju 2005. na Jarunu. To će to biti najviše rangiran turnir odbojke na pijesku ikad održan u Hrvatskoj s 80 najboljih svjetskih ekipa, koje će se natjecati za nagradni fond od 180.000 USD. "To je veliko priznanje FIVB-a, nešto čemu smo stremili i nadali se od samih početaka odbojke na pijesku u Hrvatskoj, kazao je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora za odbojku na pijesku. Turnir će pokrivati Eurosport kao i mnogi drugi međunarodni elektronski i tiskovni mediji, čime će turnir biti popraćen u preko 80 zemalja svijeta.

ZAGREB - Zagrebački Dinamo nalazi se 74., splitski Hajduk je 271., a Rijeka zauzima 308. mjesto na ljestvici najboljih svjetskih nogometnih klubova koju mjesečno izdaje Međunarodni institut za povijest i statistiku nogometa (IFHHS). Dinamo je nazadovao za četiri pozicije u odnosu na prošlu listu, Hajduk je doživio veliki pad sa 204. na 271. mjesto, dok je Rijeka mjesec dana ranije bila 37 pozicija bolje plasirana. Španjolski prvak Valencia po prvi puta je u svojoj povijesti na čelu liste najboljih klubova unatoč vrlo lošim rezultatima iz studenoga. Iza Valencie je Manchester United, a veliki skok napravio je Juventus, koji je sa sedmoga došao na treće mjesto.

MONACO - Napadač francuskog nogometnog prvoligaša Monaca, Shabani Nonda pauzirat će tri do četiri tjedna zbog ozljede mišića. Reprezentativac Konga ozlijedio se za vrijeme ogleda protiv Toulousea u Le Championnatu. Nonda je zbog teške ozljede koljena u 2002. godini pauzirao sedam mjeseci, a ovo je sezone propustio nekoliko utakmica zbog problema s bedrom.

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) pokrenula je istragu protiv menadžera Middlesbrougha, Stevea McClarena zbog nesportskog ponašanja za vrijeme utakmice protiv Tottenhama. McClaren ja za vrijeme i nakon utakmice koju je njegova momčad izgubila (0:2) vrijeđao suca.

BARCELONA - Vezni igrač lidera španjolskog nogometnog prvenstva, Barcelone, Ludovic Giuly po svemu sudeći propustit će gostovanje u Donjecku protiv Šahtara u Ligi prvaka zbog ozljede bedrenog mišića. Francuski internacionalac se ozlijedio u utorak igrajući revijalnu utakmicu na Nou Campu s koje je prihod išao za borbu protiv AIDS-a. Barcelona i Milan su osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka, dok se Šahtar za treće mjesto koje vodi u Kup UEFA bori sa škotskim Celticom, koji će u posljednjem kolu ugostiti Milan.

KUALA LUMPUR - Nogometaši saudijskog Al Ittihada novi su prvaci azijske Lige prvaka. Nakon što su u prvom dvoboju u Jeddahu pred svojim navijačima izgubili od južnokorejskog Seongnam Ilhwa 1:3 u uzvratu odigranom u Seongnamu slavili su 5:0 i tako nadoknadili dva pogotka zaostatka. Strijelci za Al Ittihad bili su Redha Tukar (27), Hamza Idris (45), Mohamed Noor (56, 78) i Manaf Abushgeer (90). Nakon poraza u prvom dvoboju čelnici kluba uručili su otkaz hrvatskom stručnjaku Tomislavu Iviću i njegovom pomoćniku Stanku Poklepoviću, no u klubu je ostao bivši igrač Hajduka Mario Carević. Umjesto hrvatskog dvojca uzvratni ogled finala vodio je Dragan Talajić. Prošle sezone naslov azijskog prvaka osvojio je Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ATENA - Urugvajski nogometaš Nery Castillo produžio je ugovor s Olympiakosom, po kojem bi u grčkom klubu trebao ostati do 2010. godine. Iako je imao bogatije ponude od mnogih europskih klubova, 20-godišnji Castillo se odlučio za ostanak u Olympiakosu, gdje je ove sezone potvrdio veliki potencijal igrajući u napadu zajedno sa Brazilcima Rivaldom i Giovannijem. "Oduševljen sam jer ostajem kod kuće. Iako je bilo bogatijih ponuda odmah sam pristao na produženje ugovora. Novac nije najvažnija stvar na svijetu", izjavio je Castillo, koji je u pirejski klub došao kao 16-godišnjak 2001.

FRANKFURT - Rasistički incidenti na nogometnim stadionima u Njemačkoj prava su rijetkost, hvale se domaćini Svjetskog prvenstva 2006. "Mali broj inicidenata pokazuje da je naš rad na sprečavanju rasističkih ispada na utakmicama dao rezultata. Uvijek će se pojaviti neki luđak, ali to ne umanjuje našu uspješnost na području borbe protiv rasizma", izjavio je predstavnik Nogometnog saveza Njemačke Harald Stenger. S tom ocjenom slaže se i organizacija Nogomet protiv rasizma u Europi (FARE), koja navodi da je pojavnost rasističkih ispada u Njemačkoj bitno manja negoli u Španjolskoj, Engleskoj ili u istočnoj Europi. Ove sezone prijavljen je samo jedan slučaj rasističkog ponašanja na nogometnim utakmicama u Njemačkoj, i taj se je dogodio na četvrtoligaškom susretu između BFC Dynama i Turkiyemspora.

LONDON - Nakon što je već ranije objavila da će sljedeće godine sudjelovati u svih 16 utrka Svjetskog reli prvenstva, Škoda je u srijedu istaknula da će momčad činiti četiri vozača. Jedno mjesto je osigurano za iskusnog Nijemca 41-godišnjeg Armina Schwarza, dok će se na mjestu drugog vozača momčadi izmjenjivati Finci Janne Tuohino i Jani Paasonen, te Francuz Alex Bengue. Finski vozači će sudjelovati na makadamskim utrkama, dok će Francuz Bengue raditi društvo Schwarzu na utrkama koje se održavaju na asfaltnoj podlozi. Paasonen je vozio Škodu na ovogodišnjem Finskom reliju, na kojem je zauzeo šesto mjesto, dok je Tuohino sa Fordom bio četvrti na utrci u Švedskoj. Bengue je prošle godine bio francuski prvak u reliju, a ove je zauzeo drugo mjesto u istom natjecanju.

MADRID - Španjolski biciklist Joseba Beloki, koji je u razdoblju od 2000. do 2002. bio najozbiljniji suparnik Lanceu Armstrongu na Tour de Franceu, sljedeće će sezone voziti za momčad Liberty Seguros. Dolazak 31-godišnjeg Baska predstavlja veliko pojačanje za momčad Liberty Segurosa, koja sada u svojim redovima ima dva izuzetna biciklista. Pored Belokija, tu je i pobjednik ovogodišnje Vuelte Roberto Heras. "Napokon je došao kraj neizvjesnosti koja me je okruživala u posljednje vrijeme. Sada mogu mirno spavati. Moj cilj je jasan, želim biti na razini na kojoj sam bio kad sam vozio Tour de France", izjavio je Beloki.

LONDON - Engleski časopis "Four Four Two" u svom najnovijem izdanju objavio je popis najbogatijih ljudi u nogometu u Velikoj Britaniji. Kod vlasnika prvo mjesto pripada gazdi Chelseaja ruskom tajkunu Romanu Abramoviču, čije se bogatsvo procjenjuje na 10,65 milijardi eura, a među igračima vodi kapetan engleske reprezentacije David Beckham, koji je dosad priskrbio 92,3 milijuna eura. Na drugom mjestu vlasnika nogometnih klubova je Joseph Lewis, koji ima udjele u Tottenhamu i Glasgow Rangersu. Njegovo bogatstvo doseglo je 2,5 milijarde eura. Na trećem je mjestu Dermot Desmond (Celtic, Manchester United) sa 1,2 milijarde eura. Nakon Beckhama najbogatiji među igračima su Dennis Bergkamp (Arsenal, 52,5 milijuna eura) i Michael Owen (Real Madrid, 42,6 milijuna). Po trojicu nogometaša među deset najbogatijih ima Arsenal (Bergkamp, Campbell, Henry) i Manchester United (Ferdinand, Giggs, Roy Keane).

ZAGREB - U Zagrebu će se od 2. do 4. prosinca okupiti mladi klizači iz 12 država. Naime, na ledu Doma sportova održava se tradicionalni 18. Zlatni medvjed u umjetničkom klizanju. Natjecatelji stižu iz Austrije, Bugarske, Češke, Finske, Južnoafričke Republike, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Rusije, Slovenije, Turska i Hrvatske. Nastupit će oko 190 mladih klizača i klizačica podijeljenih u šest starosnih skupina. Klizačica, već prema tradiciji, bit će daleko više, a najviše ih je prijavljeno kod djevojčica 1995. i 1996. godište (45). I ovu će priredbu maksimalno iskoristiti naši predstavnici iz svih sedam zagrebačkih klubova. Od juniorki vidjet ćemo Željku Krizmanić, Anu Kuzmić, Mariju Dikanović, Dobru Srabljić, Helenu Pozojević, te juniore Josipa Gluhaka i Borisa Martineca. Natjecanja kreću u četvrtak, 2. prosinca, od 11,30 sati do 19 sati, kada ćemo vidjeti kratke programe (mlađi juniori i juniori). Drugog dana svoje slobodne programe pokazat će najmlađi, ali i najbrojniji, od 8,30 do 19 sati. U subotu, 4. prosinca, na redu su slobodni programi od 8,30 do 16 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙