FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 5. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 5. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša primio je izaslanstvo Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) i čelnike Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS), povodom zajedničke kandidature za Svjetsko košarkaško prvenstvo 2010. godine četiriju država - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije i Crne Gore. U ime HOO-a, Zlatko Mateša je tročlanoj komisiji FIBA-e pružio uvjeravanja da su Hrvatska i Zagreb, na temelju velikog iskustva, sposobni organizirati sportska natjecanja od najvišeg značaja kao što je i košarkaško SP. Pritom je naglasio kako postoji velika volja gradskih i državnih vlasti, ali i sportskih djelatnika za organizacijom ovako prestižnog natjecanja jer je to ujedno prilika za promociju košarke na najbolji mogući način, kao i mogućnost izgradnje nove športske dvorane u Zagrebu nakon gotovo 30 godina.

SPLIT - U prostorijama Nogometnog kluba Hajduk na poljudskom stadionu predstavljena je danas knjiga splitskog sportskog publiciste Jurice Gizdića "Iz bijelog u državni dres". Dvadeset i treća knjiga tog plodnog autora, dokument je o 117 igrača i trenera Hajduka koji su od 1924. godine do danas nosili državni dres, od onoga Kraljevine Jugoslavije do ovoga samostalne Hrvatske. Jurica Gizdić naglasio je kako je namjerno htio da ova knjiga izađe upravo u ovoj godini u kojoj Hajduk bilježi tri velika jubileja vezana uz nastupe njegovih igrača u reprezentativnim sastavima. Naveo je tako da su 1924. godine, u veljači, Janko Rodin i Miho Borovčić-Kurir, nastupom protiv Austrije u dresovima reprezentacije Kraljevine Jugoslavije postali prvi Hajdukovi reprezentativci.

NAGOYA/ZAGREB - Naša najbolja klizačica Idora Hegel, nakon kratkog programa na drugom seniorskom Grand Prixu u japanskoj Nagoyi, zauzima deseto mjesto u konkurenciji jedanaest ponajboljih klizačica svijeta. Na ovo natjecanje dolazi se samo s pozivnicom Svjetske klizačke federacije(ISU), a kako Idora zbog problema s klizaljkama, koje su stigle s dva dana zakašnjenja, nije mogla normalno trenerati njen plasman je realan. Izvede li večeras slobodni program bez većih grešaka mogla bi u konačnom poretku popraviti plasman za jedno mjesto. Prema očekivanju nakon kratskog programa povela je Japanka Shizuku Arakawa ispred Ruskinje Jelene Sokolove i sunarodnjakinje Miki Ando.

LONDON - Bivši izbornik nogometne reprezentacije Francuske Jacques Santini podnio je ostavku na mjesto managera engleskog prvoligaša Tottenham Hotspura iz "osobnih razloga" nakon samo četiri mjeseca provedena na toj dužnosti. Tottenham će o Santinijevu nasljedniku odlučiti sljedećeg tjedna, a subotnji dvoboj protiv Charlton Athletica vodit će dosadašnji Santinijev pomoćnik Martin Jol.

BERLIN - Trener njemačkog nogometnog bundesligaša Bayer Leverkusena, Klaus Augenthaler optužio je Francesca Tottia da je namjerno skočio na Carstena Ramelowa u rimskom ogledu Rome i Bayer Leverkusena u Ligi prvaka.

"Totti je zaslužio crveni karton zbog divljačkog skoka na Ramelowa. Njegov nasrtaj nije bio slučajan, no sudac nije imao hrabrosti isključiti talijansku zvijezdu," ljutio se Augenthaler.

Talijanski reprezentativac divljački je nagazio na leđa Ramelowa, no imao je sreće jer mu je sudac Lucilio Batista dodijelio samo žuti karton, a potom je javnu opomenu udijelio i njemačkom igraču jer se "usudio" buniti na Tottijevu nježnost.

LONDON - Međunarodna humanitarna agencija Oxfam zamolila je engleske nogometaše da za Božić doniraju svoju dnevnu plaću siromašnoj djeci u Africi. Inicijativu za pomoć školovanju siromašnoj djeci "Crnog" kontinenta podržalo je i Udruženje profesionalnih igrača (PFA), te engleski reprezentativci Jermaine Defoe, Ledley King i Gary Neville.

"Pokušat ću nagovoriti suigrače u Manchester Unitedu da podrže ovu akciju. To je zaista sitnica koju možemo učiniti za tu djecu," kazao je Gary Neville.

Čelnici Oxfama se nadaju kako će se u Akciju uključiti većina od 2.500 igrača koji su članovi PFA.

MADRID - Vodstvo španjolskog nogometnog velikana Real Madrida pokazalo je veliki interes za veznim igrače nizozemskog PSV Eindhovena, Marcom van Bommelom (27).

"Van Bommel je moderan igrač koristan na nekoliko pozicija. Dobro bi došao našoj momčadi," poručio je sportski direktor "Kraljevskog kluba", Emilio Butrageno.

Van Bommel igra na poziciji zadnjeg veznog. Na Santiago Bernabeu su za to mjesto željeli angažirati Patricka Vieiru, no Francuz je produžio ugovor s Arsenalom, pa su u Madridu započeli potragu za drugim riješenjem. Međutim, interes za van Bommela pokazalo je i nekoliko talijanskih klubova, te njemačka Borussia Dortmund.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙