FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euro Disney najavio poslovanje s gubitcima u idućih šest godina

PARIZ, 1. prosinca 2004. (AFP) - Posrnuli tematski zabavni park EuroDisney izvijestio je u srijedu ulagače da i u sljedećih nekolikogodina očekuje poslovanje s gubitkom.
PARIZ, 1. prosinca 2004. (AFP) - Posrnuli tematski zabavni park Euro Disney izvijestio je u srijedu ulagače da i u sljedećih nekoliko godina očekuje poslovanje s gubitkom.

Kompanija "očekuje da će bilježiti neto gubitke još najmanje šest godina", stoji u njezinu priopćenju uoči godišnje skupštine dioničara, zakazane za 17. prosinca. Ta najava spustila je dionice Euro Disneya na Pariškoj burzi za 3,7 posto, na 0,26 eura.

Taj zabavni tematski park nije blistavi financijski uspjeh za njegovu američku matičnu kompaniju, budući je od osnivanja početkom 1990-tih već prošao kroz dva financijska restrukturiranja.

U pismu u kojem traži od dioničara da odobre povećanje kapitala za 250 milijuna eura, predsjednik uprave kompanije Andre Lacroix dao je na znanje da su u 2004., odnosno drugu godinu zaredom, financijski rezultati razočaravajući.

Početkom studenoga Euro Disney je objavio da je u svojoj fiskalnoj godini koja je završila u rujnu poslovao s gubitkom od 145,2 milijuna eura, prema 58,3 milijuna eura gubitaka u prethodnoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙