FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lošinjska plovidba: dobit od 9,6 milijuna kuna

LOŠINJ/ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Pomorski prijevoznik robe iputnika i tvrtka koja se bavi turizmom i ugostiteljstvom Lošinjskaplovidba iz Malog Lošinja u prvih devet mjeseci ove godine ostvarilaje dobit od 9,63 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdobljuposlovala sa gubitkom od 14,43 milijuna kuna.
LOŠINJ/ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Pomorski prijevoznik robe i putnika i tvrtka koja se bavi turizmom i ugostiteljstvom Lošinjska plovidba iz Malog Lošinja u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je dobit od 9,63 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju poslovala sa gubitkom od 14,43 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Lošinjske plovidbe u prvih devet mjeseci iznosili su 225,75 milijuna kuna i bili su 4,8 posto veći od prošlogodišnjih 215,31 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća koje je ta tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi.

Ukupni rashodi tvrtke pali su sa lanjskih 229,75 milijuna kuna na 216,03 milijuna kuna, odnosno za 5,9 posto.

U pojašnjenju Uprave ističe se da je, u usporedbi sa istim lanjskim razdobljem, tvrtka ostvarila dobit zbog povoljnije situacije na međunarodnom tržištu te zbog smanjena operativnih i ostalih troškova.

Dodaju da, u odnosu na planirane, prihodi tvrtke u brodarstvu, turizmu i ugostiteljstvu pokazuju blagi porast. Na likvidnost tvrtke odražava se otežana naplata pojedinih potraživanja, a tvrtka ima više sudskih sporova čije negativno rješavanje može otežati poslovanje.

U tvrtki najveći relativni udio dionica ima 1649 malih dioničara koji ukupno imaju 26,48 posto dionica, slijede tvrtka Dalmont sa 24,92 posto dionica i lihtenštajska tvrtka Fimsi Foundation sa 24,91 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙