FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura-keksi u Osijeku zatvaraju pogon pekare

OSIJEK, 10. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Lura-keksi iz Osijekanajavila je za 20. studenoga prestanak rada pogona pekare, što jesastavni dio procesa restrukturiranja cjelokupnog poslovanja ifokusiranja svih potencijala na matično poslovanje - proizvodnjukeksa, vafla i slanica.
OSIJEK, 10. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Lura-keksi iz Osijeka najavila je za 20. studenoga prestanak rada pogona pekare, što je sastavni dio procesa restrukturiranja cjelokupnog poslovanja i fokusiranja svih potencijala na matično poslovanje - proizvodnju keksa, vafla i slanica.

Direktor Lura-keksa Silvio Galić naglašava pritom da kod keksa i slanog asortimana strani proizvođači drže preko 50 posto domaćeg tržišta, zbog čega je odlučeno da se sva ulaganja usmjere u programe s najvećim potencijalom rasta na domaćem i na tržištima regije - proizvodima robnih marki Bobi, Moto i Jadro.

S prijedlogom odluke o prestanku pogona pekarstva tijekom jučerašnjeg dana upoznati su predstavnici Radničkog vijeća, Sindikata PPDIV-a i Hrvatske udruge sindikata hrane, tekstila i drva (HUS), te zaposlenici pogona.

U tijeku je, kažu u Luri, izrada Programa zbrinjavanja zaposlenika, njih 40, koji će nakon zatvaranja pekare ostati neraspoređeni. Nakon prestanka proizvodnje dio zaposlenih dobit će odmah ponudu za nastavak rada kod drugog poslodavca, dok će ostali biti angažirani u pogonu keksa.

Prilikom izrade Programa vodit će se briga da se nađe što kvalitetnije rješenje za zaposlenike kroz premještanje na nova radna mjesta unutar Lura-keksa d.o.o. i Lure d.d. ili kod drugih poslodavaca. Program zbrinjavanja uključio bi uvjete u skladu s Kolektivnim ugovorom, koji su povoljniji od onih zakonom propisanih, te podrazumijevaju otpremninu u iznosu od 50 posto plaće po godini radnoga staža i dulji otkazni rok u trajanju od 2 do 6 mjeseci. Program će se izraditi uz redovito konzultiranje Radničkog vijeća.

Usvajanje Programa predviđeno je u prosincu, a do njegovog usvajanja te za vrijeme trajanja otkaznog roka zaposlenici imaju sva prava iz radnog odnosa, pravo na plaću i naknade temeljem Kolektivnog ugovora, doznaje se iz Lure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙