FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viadukt ostvario gubitak od 79,56 milijuna kuna

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Građevinska tvrtka Viadukt izZagreba u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 79,56milijuna kuna, što je višestruko veći gubitak nego u istom lanjskomrazdoblju, kada je gubitak tvrtke iznosio tek 775 tisuća kuna, navodise u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Građevinska tvrtka Viadukt iz Zagreba u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 79,56 milijuna kuna, što je višestruko veći gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, kada je gubitak tvrtke iznosio tek 775 tisuća kuna, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Uprava Viadukta ističe da je osnovni razlog gubitku neknjižena realizacija odnosno neovjerene situacije od strane investitora.

Ukupni prihodi Viadukta u prvih devet mjeseci ove godine smanjeni su 2,79 posto - sa 740,3 milijuna kuna lani na 719,6 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji smanjeni su 0,7 posto, na 691,87 milijuna kuna, dok prihoda od prodaje u inozemstvu u prvih devet mjeseci ove godine nije bilo.

Ukupni rashodi tvrtke porasli su sa 741 milijuna kuna na 799,16 milijuna kuna u prvih devet mjeseci ove godine ili za 7,83 posto.

Uprava tvrtke u pojašnjenju kaže da je likvidnost tvrtke otežana radi složenosti naplate zbog okončanih radova, ističu iz Uprave. Dodaju da se protiv tvrtke vodi 108 sudskih sporova, dok je sama tvrtka protiv drugih pokrenula 136 sudskih sporova.

Tijekom ove godine došlo je do promjene u vlasničkoj strukturi tvrtke, a najveći dioničar je sam Viadukt sa 16,81 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙