FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Domus ostvario gubitak od 3,22 milijuna kuna

ZAGREB/RIJEKA, 5. studenog 2004. (Hina) - Trgovina na malo Domus izRijeke u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 3,22milijuna kuna zbog slabije prodaje robe, što je ipak 13,76 posto manjigubitak nego u istom lanjskom razdoblju, kada je gubitak iznosio 3,73milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB/RIJEKA, 5. studenog 2004. (Hina) - Trgovina na malo Domus iz Rijeke u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 3,22 milijuna kuna zbog slabije prodaje robe, što je ipak 13,76 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, kada je gubitak iznosio 3,73 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi Domusa u prvih devet mjeseci ove godine smanjeni su 9,57 posto sa 28,27 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, na 25,56 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji smanjeni su 10,64 posto, na 21,89 milijuna kuna, dok prihoda od prodaje u inozemstvu u prvih devet mjeseci ove godine nije bilo.

Ukupni rashodi tvrtke u prvih devet mjeseci ove godine smanjeni su za 10,06 posto sa 32 milijuna kuna na 28,78 milijuna kuna.

Uprava tvrtke u pojašnjenju kaže da je gubitak nastao slabijom prodajom robe, a da se kontrolom svakog troška nastoje postići određene uštede u troškovima. Manje ostvareni prihod u osnovnoj djelatnosti najvećim je dijelom rezultat utjecaja ekonomske situacije u užem okruženju, kaže se u pojašnjenju.

Tijekom ove godine došlo je do promjene u vlasničkoj strukturi Domusa dd Rijeka čija je vrijednost temeljnog kapitala 42,66 milijuna kuna. Tako je vodeći dioničar tvrtke postala riječka tvrtka Rijekatekstil koja je kupila sa 71,90 posto dionica temeljnog kapitala u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od 30,82 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙