FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Dubrovnik - Babin Kuk ostvarili manju dobit

DUBROVNIK/ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Dubrovačkahotelsko-turistička tvrtka Dubrovnik - Babin Kuk u prvih je devetmjeseci ove godine ostvarila dobit od 5,31 milijuna kuna, što je 57posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je ostvarenadobit iznosila 12,38 milijuna kuna.
DUBROVNIK/ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Dubrovačka hotelsko-turistička tvrtka Dubrovnik - Babin Kuk u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila dobit od 5,31 milijuna kuna, što je 57 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je ostvarena dobit iznosila 12,38 milijuna kuna.

Prema podacima o poslovanju koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi, ukupni su prihodi u tom razdoblju porasli za 12,6 posto, sa lanjskih 89,75 milijuna kuna na 101,11 milijuna kuna. No, povećani su i ukupni rashodi tvrtke za 23,8 posto, sa 77,36 milijuna kuna u istom razdoblju lani na ovogodišnjih 95,79 milijuna kuna.

Prihodi tvrtke od prodaje u zemlji manji su 11,06 posto i iznose 3,64 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani za 36,2 posto sa 64,11 milijuna kuna na 87,35 milijuna kuna.

Prema izvješću Uprave tvrtke, nastavljen je planirani trend porasta poslovnih prihoda, a povećani su i poslovni rashodi za 19 posto, što odgovara porastu broja noćenja. Uprava kaže da je unatoč povećanom broju noćenje, tvrtka kvalitetnom kontrolom uspjela održati nadzor nad operativnim troškovima po noćenju na istoj razini u odnosu na promatrano lanjsko razdoblje.

Ostvarena je bruto dobit od 5,3 milijuna kuna, što je manje od lani, a razlog su znatni izvanredni prihodi u protekloj godini, ističe uprava. Dodaju da je tvrtka likvidna i solventna i sve svoje obveze podmiruje u roku.

Tijekom travnja tvrtka je završila proces restrukturiranja čime su sve kratkoročne obveze tvrtke u iznosu od 79,7 milijuna kuna refinancirane na rok od 10 godina uz dvije godine počeka i kamatu od dva i četiri posto.

Došlo je do promjene vlasničke strukture, jer je tvrtka Riviera Holding otkupila 1.222.780 dionica od Središnjeg nacionalnog fonda (SNF) i time stekla udio od 91,04 posto čime je najveći dioničar. Drugi po broju dionica je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) sa 5,99 posto dionica.

Tvrtka ostvaruje prihode u četiri dubrovačka hotela President, Argosy, Minčeta i Tirena, te u autokampu Solitudo.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙