FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O OGRANIČAVANJU KAMATA

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Idući tjedan Vlada bi trebalaraspravljati o prijedlogu Zakona o obveznim odnosima, prema kojemu binajviše ugovorne i zatezne kamate iznosile 9,5 posto, no to bi stupilona snagu tek za dvije godine, piše Jutarnji list.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Idući tjedan Vlada bi trebala raspravljati o prijedlogu Zakona o obveznim odnosima, prema kojemu bi najviše ugovorne i zatezne kamate iznosile 9,5 posto, no to bi stupilo na snagu tek za dvije godine, piše Jutarnji list.

Financijski stručnjaci drže da stavljanjem tog prijedloga na dnevni red Vlada priznaje da je problem lihvarskih kamata tek djelomično riješen postojećim Zakonom o kamatama, prema kojemu zatezna kamata iznosi 15 posto, najviša kamata za poduzeća 17, a za građane 19 posto godišnje.

Međutim, i ako usvoji prijedlog Zakona o obveznim odnosima, kamata od 9,5 posto primjenjivala bi se tek za dvije godine. Bude li se eskontna stopa HNB-a u iduće dvije godine primaknula europskoj koja iznosi dva posto, granica lihvarenja u Hrvatskoj mogla bi iznositi za građane sedam posto, piše Jutarnji list. (Hina) xnb ynb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙