FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: DNEVNIK O INTERESU ZA KUPNJU MEDIKE

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Na adrese dioničara Medike stiglaje ponuda za otkup dionica iz brokerske kuće Auctor, a ima jošnekoliko zainteresiranih za kupnju dijela najveće hrvatskeveledrogerije, piše današnji Dnevnik.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Na adrese dioničara Medike stigla je ponuda za otkup dionica iz brokerske kuće Auctor, a ima još nekoliko zainteresiranih za kupnju dijela najveće hrvatske veledrogerije, piše današnji Dnevnik.

Pretpostavlja se da iza ponude Auctora, koji za dionicu nudi 6000 kuna, stoji islandska kompanija Lyf & heilsa Group, čiji su predstavnici ovih dana u Hrvatskoj i potvrdili su Dnevniku da su zainteresirani za kupnju dijela Medike.

Dnevnik piše i da je za preuzimanje Medike zainteresirana skupina dioničara tvrtke, predvođena bivšom upravom, koja nije saveznički raspoložena prema sadašnjoj Upravi na čelu s Damirom Kuštrakom.

Ta skupina dioničara povezala se sa savjetničkom tvrtkom za ulaganja u jugoistočnoj Europi Anker Capital Investmentom, iza koje navodno stoji Alliance Unichem, jedan od triju najjačih europskih trgovaca lijekovima. Procjenjuje se, piše Dnevnik, da Anker već kontrolira oko 30 posto dionica.

Tu opciju navodno sadašnja Uprava Medike smatra pokušajem neprijateljskog preuzimanja, jer se, piše Dnevnik, u poslovnim krugovima smatra da je Uprava sklonija strateškom povezivanju sa Celesiom, jednim od najvećih europskih trgovaca lijekovima.

Pretpostavlja se da stav Uprave Medike podržava i Pliva, jedan najvećih dioničara tvrtke, kojoj je izuzetno važno tko će biti strateški partner Medike, jer preko nje realizira velik dio domaće prodaje, piše Dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙