FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: DNEVNIK O RASTU CIJENE DIONICA MEDIKE

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Prošloga su petka predstavniciislandske farmaceutske tvrtke Lyl & heils dioničarima Medike ponudili900 eura po dionici, no u međuvremenu je cijena dionice najveće domaćeveledrogerije na Zagrebačkoj burzi dosegnula 7.500 kuna, pa je upitnokako će mali dioničari reagirati na tu ponudu, piše današnji Dnevnik.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Prošloga su petka predstavnici islandske farmaceutske tvrtke Lyl & heils dioničarima Medike ponudili 900 eura po dionici, no u međuvremenu je cijena dionice najveće domaće veledrogerije na Zagrebačkoj burzi dosegnula 7.500 kuna, pa je upitno kako će mali dioničari reagirati na tu ponudu, piše današnji Dnevnik.

Islandska kompanija zainteresirana je za otkup većeg dioničkog paketa Medike, pa je već razgovarala s predstavnicima najvećih dioničara - Plive, koja ima udjel od 24,71 posto, te Leka (10,82 posto) i Krke (11,68 posto).

No, te tvrtke, piše Dnevnik, neće žuriti prodavati svoje dionice, pa Islanđani do većeg udjela u Mediki mogu doći samo otkupom dionica od malih dioničara. Kako će pak oni reagirati na ponudu saznat će se ovoga tjedna.

Za Mediku su zainteresirane još neke tvrtke. To su njemački Celesio, veledrogerijska kompanija s godišnjim prometom od 18 milijardi eura, te Alliance Unichem, koji uz Celesio i Phoeniks, drži najveći dio europske distribucije lijekova.

Predsjednik Uprave Medike Damir Kuštrak nije htio komentirati ponude potencijalnih kupaca, no izrazio je zadovoljstvo zbog zanimanja za Mediku. U Upravi predviđaju kako će se vlasnička struktura promijeniti, ali ne toliko značajno da bi utjecala na neke promjene u najavljenim planovima restrukturiranja Medike u idućoj godini, piše Dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙