FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porast francuskog BDP-a svega 0,1 posto

PARIZ, 12. studenog 2004. (Hina/Dpa) - Rekordno visoke cijene naftezaustavile su oporavak francuskog gospodarstva, pri čemu je rast brutodomaćeg proizvoda (BDP) tog drugog najvećeg gospodarstva eurozone utrećem tromjesečju dosegao svega 0,1 posto, objavila je u petaktamošnja statistička agencija Insee.
PARIZ, 12. studenog 2004. (Hina/Dpa) - Rekordno visoke cijene nafte zaustavile su oporavak francuskog gospodarstva, pri čemu je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) tog drugog najvećeg gospodarstva eurozone u trećem tromjesečju dosegao svega 0,1 posto, objavila je u petak tamošnja statistička agencija Insee.

Insee je predviđala 0,5-postotni rast BDP-a u trećem tromjesečju, nakon što je rast gospodarskih aktivnosti iznosio 0,7 i 0,6 posto u prethodna dva tromjesečja.

Taj podatak loša je vijest za vladu premijera Jean-Pierra Raffarina, a posebice za popularnog ministra financija Nicolasa Sarkozyja, koji je opetovano isticao da će francuski BDP porasti za 2,5 posto ove godine, te na tim procjenama temelji državni proračun za 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙