FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Provaljeno u stan novinarki Liječničkih novina

ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Novinarki Liječničkih novina BorkiCafuk jučer je provaljeno u stan u Zagrebu iz kojega je ukradeno samoprijenosno računalo, izvijestilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo(HND), u kojemu pretpostavljaju da je riječ o pokušaju razotkrivanjaizvora informacija i ometanja novinarke u obavljanju posla, pa zato odpolicije traže hitnu istragu tog slučaja.
ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Novinarki Liječničkih novina Borki Cafuk jučer je provaljeno u stan u Zagrebu iz kojega je ukradeno samo prijenosno računalo, izvijestilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo (HND), u kojemu pretpostavljaju da je riječ o pokušaju razotkrivanja izvora informacija i ometanja novinarke u obavljanju posla, pa zato od policije traže hitnu istragu tog slučaja.

Operativno-komunikacijski centar zagrebačke policije potvrdio je Hini da je jučer između 9 sati i 18,20 sati provaljeno u novinarkin stan, no nije potvrdio da je nepoznati provalnik ukrao samo računalo. Izvijestio je da je šteta oko 10.000 kuna i da za provalnikom tragaju policajci VI. policijske postaje iz Novog Zagreba, a pojedinosti, najavljeno je, bit će objavljene u ponedjeljak na redovitoj konferenciji za novinare zagrebačke policije.

U priopćenju HND-a i Zbora novinara koji prate zdravstvo i medicinu tvrdi se kako je iz novinarkina stana ukradeno samo računalo, u kojemu su bili poslovni dokumenti i podaci, te da se zbog toga može pretpostaviti da je riječ o pokušaju razotkrivanja izvora informacija i ometanja njezina rada. HND zato taj slučaj ocjenjuje još jednim napadom na slobodu medija.

Liječničke novine glasilo su Hrvatske liječničke komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙