FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukradena računala iz ureda predsjedničkog kandidata Mikšića

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Iz ureda predsjedničkog kandidataBorisa Mikšića ukradena su tijekom noći dva računala i nešto novca,izvijestili su danas iz zagrebačke policije i Mikšićeva izbornogstožera.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Iz ureda predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića ukradena su tijekom noći dva računala i nešto novca, izvijestili su danas iz zagrebačke policije i Mikšićeva izbornog stožera.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je

U Mikšićev ured u Ulici kneza Mislava na boroju 1 tijekom noći je provalio nepoznati provalnik ili više njih. U ured je provaljeno trganjem uloška cilindrične brave na ulaznim vratima, a otuđena su računala i nešto novca, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je da je ukupna šteta oko 25 tisuća kuna.

Mikšićev izborni stožer priopćio je da su ukradena dva prijenosna računala u kojima je pohranjena većina podataka potrebnih za predizbornu kampanju.

"Pretpostavlja se da bi provala mogla imati politički motiv budući je u prostoriji bilo i drugih vrijednih elektroničkih uređaja koji nisu otuđeni", ističu u stožeru. Dodaju da je policija dolaskom na očevid pronašla uključeno jedno od računala koje nije otuđeno, no pretpostavljaju da je prilikom provale po njemu "surfano".

"Teško mi je povjerovati da provala ima politički motiv, iako neke okolnosti očito na to ukazuju", kaže Mikšić u priopćenju, dodajući da je stožeru načinjena velika šteta.

"Nestala nam je vrijedna dokumentacija, a ni materijalna šteta nije zanemariva. Ako su nekome potrebni naši dokumenti očito je da smo im postali zanimljivi, možda čak i opasni konkurenti", ustvrdio je Mikšić.

U izjavi za HTV Mikšić je kazao i da je čudno što je u ured provaljeno na dan kada je trebao održati konferenciju za novinare. U pozivu za konferenciju navedeno je da će Mikšić govoriti o slučaju generala Ante Gotovine i neredu u arhivu Ureda predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙