FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hebrang šalje inspekciju u kliniku u petrovoj

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Ministar zdravstva Andrija Hebranguputio je inspekciju Ministarstva zdravstva u Kliniku za ženskebolesti i porode u Petrovoj koja će utvrditi koliko ima istine unovinskim napisima da je nedavno provaljeno u Endokrinološkilaboratorij u kojemu se čuva baza podataka o postupcima izvantjelesneoplodnje.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Ministar zdravstva Andrija Hebrang uputio je inspekciju Ministarstva zdravstva u Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj koja će utvrditi koliko ima istine u novinskim napisima da je nedavno provaljeno u Endokrinološki laboratorij u kojemu se čuva baza podataka o postupcima izvantjelesne oplodnje.

Hebrang je Hini danas potvrdio da je zbog medijskih spekulacija o provali u taj laboratorij naložio ispitivanje svih okolnosti, a inspekcija će u Petrovu najvjerojatnije doći sutra.

"Jutarnji list" u subotu je objavio vijest o navodnoj provali povezavši je sa "slučajem Kurjak" u kojem se skupinu liječnika na čelu s Asimom Kurjakom sumnjiči za protuzakonitu manipulaciju jajnim stanicama.

Ravnatelj Klinike Ivan Kuvačić izjavio je Hini kako je od ravnatelja KBC-a Zagreb Željka Reinera danas dobio nalog da pozove policiju, što je i učinio.

Kuvačić je 25. listopada izvijestio Reinera o sumnji da je netko neovlašteno ušao u laboratorij jer je uočeno da je na uređaju koji se koristi pri postupcima izvantjelesne oplodnje slomljena mikropipeta.

Budući da Kuvačić u to vrijeme nije bio u Zagrebu, laboratorij je obišao pročelnik Zavoda za humanu reprodukciju Velimir Šimunić koji je utvrdio kako nema znakova provale i ništa ne nedostaje.

"Na temelju toga je zaključio da nema potrebe zvati policiju, a da se predostrožnosti radi, zbog baze podataka koja se nalazi u laboratoriju, promijeni brava na prostoriji", kaže Kuvačić.

On smatra da provale nije bilo već postoji mogućnost da je pipetu slučajno slomila čistačica kad je čistila prostoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙