FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica krijumčara ljudi uhićena, za trećim se traga

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jedvojicu mladića osumnjičenih za krijumčarenje 14 stranaca albanskenarodnosti u Sloveniju, a za trećim osumnjičenikom i njihovim za sadanepoznatim pomagačima se traga.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvojicu mladića osumnjičenih za krijumčarenje 14 stranaca albanske narodnosti u Sloveniju, a za trećim osumnjičenikom i njihovim za sada nepoznatim pomagačima se traga.

Ne otkrivajući njihov identitet, policija je danas izvijestila da su dvojica 26-godišnjaka i 19-godišnjak osumnjičeni da su s još nekim nepoznatim osobama protuzakonito prebacivali osobe preko državne granice, a jedan od njih i da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne tvari.

Policija sumnja da se prvoosumnjičeni 26-godišnjaka s nepoznatim osobama dogovorio krijumčarenje ilegalnih emigranata te da je za to angažirao drugoosumnjičenog, a ovaj, pak, trećeosumnjičenog. Njih dvojica su na to pristali zbog, kako kažu u policiji, lošeg imovinskog stanja i stalne potrebe za konzumiranjem opojnih droga, a za svaki obavljeni "posao", odnosno prijevoz ilegalnih emigranata u Sloveniju trebali su dobiti po 700 eura.

U policiji tvrde da su 12. studenog u Zagrebu, na za sada neutvrđenoj adresi, preuzeli 14 stranaca i krenuli prema Lepoglavi, gdje su se susreli s prvoosumnjičenim. Potom su se svi dovezli do granice sa Slovenijom, gdje je prvoosumnjičeni preuzeo kombi i izvan službenog graničnog prijelaza prevezao strance u Sloveniju. Kombi je parkirao kod Toplica u Ptuju, a kada je vidio slovenske policajce uspio je pobjeći.

Policija je naknadno u stanu prvoosumnjičenog pronašla automatsku pušku i neke predmete za koje se sumnja da ih je pribavio kaznenim djelima.

Protiv dvojice 26-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu i oni su privedeni istražnom sucu. Policija nije otkrila kako ih je i gdje uspjela uhititi. Osumnjičeni 19-godišnjak prijavljen je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, a za njim je raspisana potraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙