FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carinici osumnjičeni da su krijumčarili tekstil iz Mađarske

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije iorganiziranog kriminala (USKOK), policija i Carinska uprava potvrdilisu danas da se vodi predistraga o navodnom ilegalnom uvozu tekstila izMađarske, no opovrgnuli su napis jednog dnevnika da je uhićeno peterocarinika za koje se sumnja da su sudjelovali u krijumčarenju.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), policija i Carinska uprava potvrdili su danas da se vodi predistraga o navodnom ilegalnom uvozu tekstila iz Mađarske, no opovrgnuli su napis jednog dnevnika da je uhićeno petero carinika za koje se sumnja da su sudjelovali u krijumčarenju.

Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer potvrdio je Hini da se vodi predistraga i da je obavljena istražna radnja prepoznavanja carinika. Opovrgnuo je da je uhićeno petero carinika sa zajedničke hrvatsko-mađarske željezničke carinske ispostave u Gyekenyesu u Mađarskoj i cestovnog prijelaza Gola kod Koprivnice, kao što je danas objavio Jutarnji list.

Pozvavši se na Zakon o USKOK-u, Žganjer je rekao da je postupak u takvoj fazi da o detaljima predistrage i prikupljenim podacima ne može ništa više kazati jer je riječ o službenoj tajni.

U Carinskoj upravi Ministarstva financija doznaje se da je predistraga ovog slučaja počela početkom ove godine te da su obavljena dva prepoznavanja na kojima su bili carinici za koje se sumnja da su omogućili unos tekstilnih i sličnih predmeta uz novčanu nagradu koja je navodno bila dogovorena ranije. Carinici su nakon suočenja sa svjedocima pušteni kućama, stoji u priopćenju Carinske uprave, koja zbog, kako kažu, zaštite istrage ne može otkriti imena carinika i druge pojedinosti.

"Nitko od carinika na graničnim prijelazima s Mađarskom kod Koprivnice nije uhićen", kazao je Hini glasnogovornik Koprivničko-križevačke policijske uprave Robert Vulić, potvrdivši da je u tijeku kriminalistička obrada protiv više osoba osumnjičenih za izbjegavanje carinskog nadzora te primanja i davanja mita. U policiji naglašavaju da prema dosadašnjim podacima "slučaj nije ni približno onakav, kakav je prikazan u glasilima".

Pozivajući se na neslužbene izvore iz pravosuđa, Jutarnji list je objavio da je zbog ilegalnog uvoza odjeće prošlog tjedna uhićeno petero carinika te da su privedeni istražnom sucu u zagrebački Županijski sud.

Krešimir Devčić, jedan od trojice sudaca tog suda zadužen za USKOK-ove predmete, kazao je Hini da nikakvog privođenja carinika nije bilo. "Da je takav slučaj predam sudu ja bi to sigurno znao", kazao je Devčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙