FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Istječe moratorij na rušenje ilegalnih objekata

LJUBLJANA,19. studenoga 2004.(Hina) - Vlasnici ilegalno sagrađenihgrađevinskih objekata u Sloveniji upozoreni su u petak da imaju samonešto više od mjesec dana vremena za eventualnu legalizaciju jerposlije nove godine prestaje dvogodišnji moratorij na prisilnouklanjanje tzv. crne gradnje. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,19. studenoga 2004.(Hina) - Vlasnici ilegalno sagrađenih građevinskih objekata u Sloveniji upozoreni su u petak da imaju samo nešto više od mjesec dana vremena za eventualnu legalizaciju jer poslije nove godine prestaje dvogodišnji moratorij na prisilno uklanjanje tzv. crne gradnje.

Ministarstvo za okoliš i prostor je priopćilo da vlasnici i investitori moraju lokalnim vlastima podnijeti molbe za legalizaciju i platiti komunalne doprinose, a u suprotnom im prijeti rušenje.

Računa se da je u Sloveniji najmanje 4.000 još nelegaliziranih objekata, sagrađenih bez odgovarajućih papira. Među njima su i brojne vikendice u atraktivnom prostoru nacionalnog parka Triglav.

Prvi zakon koji je omogućavao odgodu rušenja na osnovi plaćanja posebnog depozita, kako bi se ilegalni objekti postupno legalizirali ako se mogu uklopiti u urbanističke planove Slovenija je donijela 1993. godine, ali početkom iduće godine istječe dvogodišnji moratorij na rušenje ilegalnih objekata, po novom zakonu o građenju objekata koji je stupio na snagu 1. siječnja 2003. godine.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙