FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: kombijem pokušali prebaciti devet turskih 'ilegalaca'

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Jastrebarska policija uhitila jedvojicu mladića na Žumberku, u pograničnom području sa Slovenijom, doksu u iznajmljenom kombiju pokušali ilegalno prebaciti devet turskihdržavljana, izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Jastrebarska policija uhitila je dvojicu mladića na Žumberku, u pograničnom području sa Slovenijom, dok su u iznajmljenom kombiju pokušali ilegalno prebaciti devet turskih državljana, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Mladići u dobi od 20 i 25 godina osumnjičeni su za protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice, a ilegalni turski imigranti su protjerani iz Hrvatske.

U policiji kažu da tragaju za ostalim organizatorima i sudionicima krijumčarskog lanca. Mladiće se sumnjiči da su početkom studenoga s više nepoznatih osoba na području Zagreba dogovorili kako će prebacivati ilegalne imigrante u sloveniju.

Prema policijskim tvrdnjama, stariji mladić je iznajmio kombi "VW transporter" i predao ga nepoznatom muškarcu, a potom je 3. studenoga, oko 13 sati na okretištu tramvaja Črnomerac, od istog muškarca preuzeo kombi s devet državljana Turske. Tu mu se očevim "golfom" pridružio i drugoosumnjičeni, nakon čega su krenuli prema Sloveniji. Oko 15 sati u mjestu Donji Oštrc, u općini Žumberak, u pograničnom su ih području otkrili i uhitili policajci iz Jastrebarskog.

Osumnjičeni mladići su su uz kaznenu prijavu jučer privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a prekršajni sudac je državljane Turske izrekao zaštitnu mjeru napuštanja teritorija Hrvatske u roku 4 sata.

Policija nije izvijestila jesu li dvojica mladića od ranije poznata i koliko su im ilegalni imigranti platili za prebacivanje u Sloveniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙