FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi porast cijena američkih dionica uoči Dana zahvalnosti

NEW YORK, 25. studenog 2004. (Reuters) - Tijekom mirne trgovine uočipraznika Dana zahvalnosti, na američkim su burzama u srijedu indeksiblago porasli, a ponajviše su tome pridonijele tehnološke dionice.
NEW YORK, 25. studenog 2004. (Reuters) - Tijekom mirne trgovine uoči praznika Dana zahvalnosti, na američkim su burzama u srijedu indeksi blago porasli, a ponajviše su tome pridonijele tehnološke dionice.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je u prosjeku za 0,3 posto, na 10.520 bodova. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,9 posto na vrijednosti, dosegnuvši 2.102 boda.

Jačanje tehnoloških dionica pomoglo je na tržištu dionica nadoknaditi negativan utjecaj novog porasta cijena nafte. One su jučer na njujorškom tržištu premašile 49 dolara za barel.

"Trgovina je bila vrlo mirna uoči praznika. Ulagači u dionice bili su vrlo oprezni uoči četiri praznička dana", izjavio je Ned Riley, strateg pri State Street Global Advisors-u.

Snažan skok cijena dionica Interne kompanija podupro je kupovinu tehnoloških dionica. Tako je dionica Google-a ojačala četiri posto, nakon što je Goldman Sachs povisio njezin investicijski rejting. To je povuklo naviše i cijene dionica Yahoo-a za tri posto, te eBay-a za dva posto. Od značajnijih dobitnika u tome sektoru ističe se i Apple, kojem je cijena dionica porasla 4,5 posto.

Makroekonomske vijesti dale su također blagi poticaj tržištima dionica. Naime, broj novo nezaposlenih Amerikanaca smanjen je prošloga tjedna na 323.000, više nego što se očekivalo.

Na europskim burzama jučer su najviše bile pod pritiskom dionice automobilskih kompanija, koje muči snažna aprecijacija eura i sve skuplji izvoz. Londonski Ftse indeks spustio se 0,5 posto, na 4.719 bodova. Frankfurtski DAX istodobno je ojačao 0,3 posto, na 4.125 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙