FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Entuzijazam ulagača za tehnološke dionice

NEW YORK, 23. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Probuđeni entuzijazamulagača za tehnološke dionice u utorak je na američkim burzama podigaovrijednosti burzovnih indeksa.
NEW YORK, 23. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Probuđeni entuzijazam ulagača za tehnološke dionice u utorak je na američkim burzama podigao vrijednosti burzovnih indeksa.

Tehnološki Nasdaq indeks pritom je ojačao 0,7 posto, na 2.085 bodova. Njujorški Dow Jones indeks dobio je 0,3 posto na vrijednosti, dosegnuvši 10.489 bodova.

Jedna od najvećih dobitnica bila je dionica računalne kompanije Apple Compute, koja je ojačala 11 posto, na 61,35 dolara nakon što je nakon što je brokerska tvrtka Pipet Jaffray podigla njihov investicijski rejting.

Dobicima na tržištu dionica doprinos je dalo i klizanje cijena nafte u ponedjeljak poslijepodne, što je umanjilo zabrinutosti oko utjecaja visokih energetskih troškova na usporavanje gospodarskog rasta. Barel nafte na američkom tržištu stoji 48,64 dolara, 25 centi niže nego dan ranije.

"Mislim da tržište ide u smjeru uzleta cijena. Zabrinuti smo u vezi tečaja dolara, no on već tjednima klizi i nitko na to nije obraćao pozornost dok u petak Alan Greenspan nije počeo govoriti o tome. Mislim da ćemo nastaviti ostvarivati rast cijena i ovoga tjedna i cijeli prosinac", ocijenio je Michael Murphy, trgovac cionicama pri Wachovia Securitiesu.

Tjedan u kojem se slavi Dan zahvalnosti tradicionalno je dobar za tržišta dionica. Analitičari ističu da mnogi investicijski fondovi, kojima fiskalna godina završava 30. studenoga, prelijevaju kapital iz novca u dionice u nadi da će ojačati prinos po uloženome.

Na europskim burzama cijene dionica jučer su potonule na najniže razine u zadnja dva tjedna, kako ulagače zabrinjava nizak tečaj dolara i visoke cijene nafte. Londonski Ftse indeks spustio se 0,6 posto, na 4.733 bodova. Frankfurtski DAX oslabio je 0,3 posto na 4.123 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙