FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DO KRAJA GODINE BEZ NAKNADE ZA TRANSAKCIJE NA ZAGREBAČKOJ BURZI

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - DO KRAJA GODINE BEZ NAKNADE ZATRANSAKCIJE NA ZAGREBAČKOJ BURZI
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - DO KRAJA GODINE BEZ NAKNADE ZA TRANSAKCIJE NA ZAGREBAČKOJ BURZI

HINA - Financijski servis

Zagrebačka burza u razdoblju od 15. studenog do 31. prosinca ove godine neće naplaćivati burzovnu provizija za transakcije zaključene na Burzi, objavljeno je danas sa Zagrebačke burze

Analizirajući podatke o prihodima i rashodima te uspoređujući te podatke s godišnjim poslovnim i financijskim planom uočeno je da su poslovni prihodi u prvih deset mjeseci premašili planirane, navode sa Zagrebačke burze.

Pojašnjavaju da je odluka donešena ponajprije u interesu članova Burze - brokerskih kuća, koji su ujedno i njeni dioničari, kao i njihovih klijenata.

Vodeći se, također, uobičajenom praksom drugih svjetskih burzi u ovakvim slučajevima te imajući za cilj sniženja troškova trgovine vrijednosnih papira, odlučeno je da se do kraja godine burzovna provizija na transakcije neće naplaćivati.

Sa Zagrebačke burze ističu kako vjeruju da će nenaplaćivanje provizije na transakcije doprinijeti sniženju troškova trgovine i ukupne cijene kapitala te tako povećati djelotvornost, atraktivnost i likvidnost hrvatskog financijskog tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙