FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANŠA DOGOVARA SUSRET SA SANADEROM

LJUBLJANA,20. studenoga 2004.(Hina) - Na sastanku predsjednika vladadržava članica Srednjoeuropske inicijative (SEI), koji će se potkrajidućeg tjedna održati u Portorožu, mandatar za sastav nove slovenskevlade Janez Janša možda će se sastati s hrvatskim premijerom IvomSanaderom.
LJUBLJANA,20. studenoga 2004.(Hina) - Na sastanku predsjednika vlada država članica Srednjoeuropske inicijative (SEI), koji će se potkraj idućeg tjedna održati u Portorožu, mandatar za sastav nove slovenske vlade Janez Janša možda će se sastati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Kako je u nedjelju javila slovenska televizija, u Janšinoj Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS) potvrđeno je da se pripremaju Janšini susreti u Portorožu s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesselom, hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i slovačkim premijerom Miklaszom Dzurindom.

Središnje teme sastanka premijera država Sreednjeeuropske inicijative bit će uloga SEI-a u proširenoj Europskoj uniji, te nove perspektive suradnje država SEI-a. Uz susret predsjednika vlada u Portorožu će se održati i gospodarski forum na koji se prijavilo 600 sudionika, uglavnom financijskih stručnjaka i poslovnih ljudi iz svih zemalja članica, te sastanak ministara za gospodarstvo koji će govoriti o industrijskoj politici koja je potrebna za brži razvitak, a u susjednom Piranu održat će se i Omladinski forum SEI-a na temu mobilnosti mladih u zapošljavanju i dobrovoljni rad.

Slovenski mediji navode da će službeni domaćin godišnjeg susreta sedamnaesteročlane inicijative kojoj Slovenija predsjedava u ovoj godini, biti predsjednik vlade na odlasku Anton Rop, ali će skupu prisustvovati i budući premijer.

Janša parlamentu do srijede mora poslati popis ministara u svojoj vladi koja bi prema očekivanjima mogla biti potvrđena krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙