FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: USKORO HRVATSKO-SLOVENSKA TURISTIČKA ZONA RAZKRIŽJE-ŠTRIGOVA

LJUBLJANA,4. studenoga(Hina) - Predstavnici slovenske općine Razkrižjei hrvatske općine Štrigova (Međimurje) dogovorili su se daintenziviraju nastojanja oko osnutka zajedničke turističke zonepredviđene inače i međudržavnim sporazumom o malograničnom prometu isuradnji (SOPS), a njihova dobra suradnja svojevrsna je "lekcija"državnim vlastima u Ljubljani i Zagrebu, piše u četvrtak mariborskilist "Večer".
LJUBLJANA,4. studenoga(Hina) - Predstavnici slovenske općine Razkrižje i hrvatske općine Štrigova (Međimurje) dogovorili su se da intenziviraju nastojanja oko osnutka zajedničke turističke zone predviđene inače i međudržavnim sporazumom o malograničnom prometu i suradnji (SOPS), a njihova dobra suradnja svojevrsna je "lekcija" državnim vlastima u Ljubljani i Zagrebu, piše u četvrtak mariborski list "Večer".

"Gradonačelnik Razkrižja Stanko Ivanušič i gradonačelnik Štrigove Branko Resman izrazili su u utorak na sastanku zadovoljstvo da se već tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dviju pograničnih općina produbljuju i očekuju tješnju suradnju u turizmu koje će biti u obostranu korist", piše list.

Zajednička turistička zona bit će predstavljena novinarima krajem mjeseca na osnovi sporazuma o suradnji dviju pograničnih općina koji je potpisan 27. ožujka ove godine, a potvrdila ga je i mješovita međudržavna komisija za SOPS.

Gradonačelnik Razkrižja Ivanušič rekao je da očekuje da se njihov projekt turističke suradnje predstavi i u Bruxellesu jer se njime "mekša" budući režim prijelaska granice nakon što Slovenija uđe u šengenski sustav. Slovenska vlada osigurala je za uspostavu zajedničke turističke zone oko 30.000 eura. Novac će biti upotrijebljen za izradu novih graničnih tabli, turistički promotivni materijal i za osnivanje informacijskog centra. Zajedničkim turističkim centrom predviđeno je da se uz dosadašnja dva granična prijelaza na tom području uspostave i tri točke za prijelaz zelene granice pješice i biciklima, dok bi službene granične prijelaze nakon što sustav profunkcionira bilo moguće prelaziti i turističkim autobusima bez većih formalnosti, piše "Večer".

Uz to, razkrižko-štrigovsko međuopćinsko povjerenstvo razmišlja i o mogućnosti gradnje zajedničkog uređaja za pročišćavanje, kanalizaciju i vodovod, te za priključenje slovenske općine na štrigovski plinovod, te o zajedničkom održavanju cestovne infrastrukture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙