FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-OV SINDIKAT ZA TEMELJITE ISTRAGE O AFERAMA U UN-U

UJEDINJENI NARODI, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Sindikatosoblja UN-a izglasao je u petak zaključak u kojem se od glavnogtajnika Kofija Annana traži da bude oštriji u istragama skandala ukoje su upleteni visoki dužnosnici UN-a, no odbacio je navode da bi tomoglo dovesti do glasanja o povjerenju čelnom čovjeku Svjetskeorganizacije.
UJEDINJENI NARODI, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Sindikat osoblja UN-a izglasao je u petak zaključak u kojem se od glavnog tajnika Kofija Annana traži da bude oštriji u istragama skandala u koje su upleteni visoki dužnosnici UN-a, no odbacio je navode da bi to moglo dovesti do glasanja o povjerenju čelnom čovjeku Svjetske organizacije.

U rezoluciji koju je prihvatilo 31-člano vijeće sindikata izražava se "duboka zabrinutost" zbog "trenda" da se oprašta visokim UN-ovim dužnosnicima umiješanim u skandale.

Vijeće također traži od Annana da javno objavi rezultate istrage o navodnim zloporabama čelnika UN-ove agencije za unutarnji nadzor.

UN je početkom godine otvorio istragu protiv njezina direktora Dileepa Naira nakon anonimne prijave u kojoj ga se tereti za protežiranje.

Annan je prošlog mjeseca odbacio optužbe za seksualno uznemiravanje protiv šefa agencije za izbjeglice Ruuda Lubbersa procijenivši da bi one pale na sudu.

U ožujku je glavni tajnik razriješio dužnosti šefa sigurnosti UN-a, no nije prihvatio ponuđenu ostavku svojeg zamjenika zbog sigurnosnih propusta koji su prošle godine doveli do smrtonosnih bombaških napada na UN-ove urede u Bagdadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙