FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sdp osudio prijetnje mazinu i traži rezultate istrage

ZAGREB, 9. studenoga 2004. (Hina) - SDP u današnjem priopćenju podsjećada je prošlo nekoliko tjedana od kada je predsjedniku udruge IskorakDorinu Manzinu e-mail porukom s računala Ministarstva obranezaprijećeno smrću, da je u međuvremenu bio na meti nasilnika, i danajavljene istrage još nisu dale rezultata.
ZAGREB, 9. studenoga 2004. (Hina) - SDP u današnjem priopćenju podsjeća da je prošlo nekoliko tjedana od kada je predsjedniku udruge Iskorak Dorinu Manzinu e-mail porukom s računala Ministarstva obrane zaprijećeno smrću, da je u međuvremenu bio na meti nasilnika, i da najavljene istrage još nisu dale rezultata.

SDP postavlja otvoreno pitanje MORH-u i Vladi, kakva je sigurnost ukoliko se prijeti iz takve institucije kao što je MORH te koji su razlozi da hrvatska javnost do danas ništa ne zna o tijeku i rezultatima istrage.

U priopćenju se dodaje da SDP očekuje jasno očitovanje Vlade, efikasnu istragu nadležnih institucija i sankcioniranje počinitelja.

To je važno ne samo zbog percepcije europske hrvatske nego i sigurnog života hrvatskih građana, stoji uz ostalo u priopćenju SDP-a.

Predsjednik Iskoraka Dorino Manzin objavio je prošli mjesec da mu je upućeno nekoliko prijetećih e-mail poruka za koje se kasnije utvrdilo da su poslane sa servera koji koristi MORH. Manzin je 27. listopada državnom odvjetništvu podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

U Ministarstvu obrane rekli su da istragu u tom slučaju vode civilne strukture, a glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Gordana Vulama danas je u telefonskom razgovoru izjavila da je krim obrada još u tijeku.

Istragu vode pripadnici kriminalističke policije PUZ-a kao i krim službenici Vojne policije, a o rezultatima će javnost biti pravovremeno obaviještena, navela je Vulama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙