FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN: PRIPADNICI UN-A U KONGU KRIVI ZA SILOVANJE ŽENA

NAIROBI, 19. studenog 2004. (Hina/AFP) - Civilni dužnosnici UN-a imanji broj pripadnika mirovnih snaga UN-a u Demokratskoj RepubliciKongo seksualno su zlostavljali žene u toj zemlji, priopćio je upetak glavni tajnik te organizacije Kofi Annan koji je kazao da se"srami" zbog toga, piše u priopćenju koje je agencija AFP dobila uNairobiju.
NAIROBI, 19. studenog 2004. (Hina/AFP) - Civilni dužnosnici UN-a i manji broj pripadnika mirovnih snaga UN-a u Demokratskoj Republici Kongo seksualno su zlostavljali žene u toj zemlji, priopćio je u petak glavni tajnik te organizacije Kofi Annan koji je kazao da se "srami" zbog toga, piše u priopćenju koje je agencija AFP dobila u Nairobiju.

"Iscrpno izvješće o istrazi koja je, nakon optužbi civilnog i vojnog osoblja UN-a u Demokratskoj Republici Kongo za seksualno zlostavljanje, počela prije nekog vremena na zahtjev UN-a" poslano je glavnom tajniku UN-a, kaže se u priopćenju.

"Bojim se da postoje jasni dokazi da su se dogodile teške stvari. To je sramota koju UN mora priznati i sramim se zbog toga", dodaje Annan u priopćenju.

Dokument je objavljen u trenutku kada se sindikat UN-ovih službenika treba u petak sastati kako bi glasovao o povjerenju Annanu kojeg napadaju zbog lošeg rješavanja niza afera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙