FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio natječaj za prodaju dionica županjske Sladorane

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 1,8milijuna dionica, koje čine 68,10 posto temeljnog kapitala tvrtkeSladorana d.d. iz Županje, i to po početnoj cijeni od 54,5 milijunakuna.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 1,8 milijuna dionica, koje čine 68,10 posto temeljnog kapitala tvrtke Sladorana d.d. iz Županje, i to po početnoj cijeni od 54,5 milijuna kuna.

Riječ je o dionicama iz portfelja HFP-a, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskih voda, a čija pojedinačna nominalna vrijednost iznosi 100 kuna.

U opisu društva navodi se kako je županjska Sladorana jedna od tri hrvatske tvornice šećera, a u ukupnoj proizvodnji šećera svih hrvatskih šećerana, koja godišnje iznosi između 130 i 140 tisuća tona, sudjeluju s oko 30 posto.

Navodi se i kako je ukupna aktiva društva na kraju 2003. godine iznosila 458,3 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva bile veće od 240,15 milijuna kuna.

Sladorana zapošljava 371 stalno zaposlenog te 186 sezonskih radnika, a glavni proizvodni kapaciteti te županjske tvrtke su šećerana, tri silosa, tvornica alkohola te upravna zgrada.

Kao uvjeti za ponuđače, uz ponuđenu cijenu za dionice, u pozivu se navodi zadržavanje zatečenog broja zaposlenika u roku od godine dana, zatim prilaganje programa ulaganja te poslovni plan za razdoblje od pet godina, kao i preuzimanje obveze neprodavanja i neopterećivanja imovine društva u roku godinu dana. Također, u pozivu stoji i kako će u slučaju jednakih ponuda, prioritet pri kupnji dionica imati zaposlenici Sladorane.

Rok za podnošenje ponuda za kupnju dionica županjske Sladorane ističe 6. prosinca ove godine u 14 sati.

Dionice Sladorane ove su godine bile ponuđene i na dražbi na Zagrebačkoj burzi, održanoj 16. rujna. Tada je ponuđeno 93,09 posto (oko 2,5 milijuna), i to po nominalnoj vrijednosti od 248,4 milijuna kuna, no tada nisu našle kupca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙