FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obvezujuće ponude za JPP u Sunčanom Hvaru do kraja mjeseca?

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Pravni savjetnici Hrvatskog fondaza privatizaciju (HFP) za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP)u Sunčanom Hvaru izradili su optimalnu pravnu strukturu te transakcijetemeljem koje će se od svih sedam ponuditelja najkasnije do kraja ovogmjeseca zatražiti obvezujuće ponude za to partnerstvo, doznaje se izHFP-a.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Pravni savjetnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru izradili su optimalnu pravnu strukturu te transakcije temeljem koje će se od svih sedam ponuditelja najkasnije do kraja ovog mjeseca zatražiti obvezujuće ponude za to partnerstvo, doznaje se iz HFP-a.

To znači i da se prvobitno najavljeni rok za podnošenje obvezujućih ponuda za JPP u Sunčanom Hvaru (25. listopad), produljuje za oko tjedan dana, budući pravnu strukturu prije traženja obvezujućih ponuda treba prihvatiti Upravni odbor HFP-a.

To bi se moglo, kako napominju iz HFP-a, dogoditi idućeg tjedna, kada će se najvjerojatnije održati sjednica Upravnog odbora HFP-a.

Čim se prihvati pravna struktura ponuditelji će, kako kažu u HFP-u, u kratkom roku biti pozvani da predaju obvezujuće ponude.

Iako se detalji pravne strukture iz HFP-a za sada još nemogu doznati, naznačeno je da su je, uz uvažavanje prijedloga ponuditelja neobvezujućih ponuda, složili odabrani pravni savjetnici za taj posao, odvjetnici Natalija Perić, Luka Rimac i Ibrica Zulfikarpašić iz Zagreba.

Doznaje se i da je šest od sedam ponuditelja neobvezujućih ponuda u zadnjih mjesec dana (u određenom roku do 15. listopada) obavilo dubinski uvid u stanje Sunčanog Hvara ("due dilligence"), slijedom čega u HFP-u očekuju da će njih šest i predati obvezujuće ponude.

To su investicijski fond "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba (u ime sedam hrvatskih kompanija), tvrtka "Zemljišta Dalmacije" iz Zagreba (iza koje stoji kapital i tvrtka "Land Concept International" iz Hong Konga), slovenske Terme Čatež, luksemburška tvrtka i lanac hotela "Orco Hotel Group", investicijsko-bankarska grupacija "Charles Street Securites" iz Londona zajedno sa "Cukierman and Co." iz Izraela, te londonski fond "Credit Suisse First Boston (Europe)" u ime trećih osoba.

Svi su oni 8. srpnja HFP-u dostavili svoje neobvezujuće ponude.

Neobvezujuću ponuda tada je dala i američka tvrtka "International Multidevelopment Inc." iz države Maryland, ali oni, kako kažu u HFP-u, nisu obavili "due dilligence" pa je neizvjesno hoće li predati obvezujuću ponudu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙