FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Memento novi vlasnik splitskog Hotela Split

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Memento d.o.o.,u stopostotnom vlasništvu Hypo Alpe-Adria Vrijednosnica, novi jevećinski vlasnik splitskog Hotela Split temeljem danas potpisanogkupoprodajnog ugovora sa Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP).
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Memento d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Hypo Alpe-Adria Vrijednosnica, novi je većinski vlasnik splitskog Hotela Split temeljem danas potpisanog kupoprodajnog ugovora sa Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP).

Ugovor su potpisali predsjednik HFP-a Damir Ostović te direktori Mementa Gerhard Greimer i Damir Šoić, koji su ujedno i članovi Uprave Hypo vrijednosnica.

Tim je ugovorom Memento postao vlasnikom 68,08 dionica Hotela Split, za što će izdvojiti 88 milijuna kuna ili 26,7 milijuna kuna više nego je bila natječajem oglašena početna tražena cijena.

Zajedno sa 17,5 posto dionica kupljenih 25. kolovoza na Varaždinskoj burzi, Memento je tako od sada vlasnik 85,58 posto dionica Hotela Split.

Ponudu Mementa Upravni odbor HFP-a prihvatio je kao najbolju za Hotel Split na svojoj sjednici 10. rujna. Potpisivanje ugovora brzo nakon te odluke pokazuje, kako je istaknuo Ostović, da se privatizacija u turizmu ubrzava, kao i da se tvrtke, slijedom povećanog zanimanja investitora, prodaju za puno veće iznose od početnih. Dodao je i da će taj novac, kao i neki drugi skori priljevi, pomoći HFP-u da se brzo izađe iz blokade.

Za studeni je najavio i potpisivanje kupoprodajnih ugovora za Hotele Lapad i Srebreno, za što su također već odabrani kupci.

Gerhard Greimer kazao je da u Hotelu Split vide velike potencijale, posebno za razvoj kongresnog i gradskog turizma.

U iduće tri godine u taj hotel planiraju uložiti 106,7 milijuna kuna, čime će se razina hotelskih objekata i sadržaja sa sadašnjih tri podići na razinu četiri zvjezdice. Do 2006. dio hotela planiraju urediti i na razinu pet zvjezdica.

Naznačili su i da će svih 143 zaposlenih zadržati u iduće tri godine, a planiraju i zapošljavanje 40 novih radnika u roku od pet godine.

Obvezali su se i da u idućih pet godina neće prodavati nekretnine hotela, zemljište oko hotela te autokamp Trstenik, kao i da će podmiriti sve obveze toga hotela prema državi i zaposlenicima.

Dio dionica planiraju ponuditi i zaposlenima po povoljnoj cijeni, a u svemu će ih financijski pratiti Hypo Alpe-Adria Banka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙