FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: natječaji za Metalnu opremu iz Senja i Lovor iz Lumbarde

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) objavio je javne pozive za podnošenje ponuda za kupnju dionicatvrtke za obradu i proizvodnju metalnih proizvoda Metalna oprema d.d.iz Senja te hotelsko-ugostiteljske i maloprodajne tvrtke Lovor d.d. izLumbarde na otoku Korčula, a rok za podnošenje ponuda za obje tvrtkeističe 29. studenog ove godine u 14 sati.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javne pozive za podnošenje ponuda za kupnju dionica tvrtke za obradu i proizvodnju metalnih proizvoda Metalna oprema d.d. iz Senja te hotelsko-ugostiteljske i maloprodajne tvrtke Lovor d.d. iz Lumbarde na otoku Korčula, a rok za podnošenje ponuda za obje tvrtke ističe 29. studenog ove godine u 14 sati.

Za 29.543 dionice, koje čine 63,57 posto temeljnog kapitala senjske Metalne opreme početna cijena iznosi 5,17 milijuna kuna. Dionice su iz portfelja Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te Ministarstva financija, a pojedinačna im nominalna vrijednost iznosi 700 kuna, tako da nominalna vrijednost ponuđenog paketa iznosi više od 20,6 milijuna kuna.

Ukupna aktiva društva krajem 2003. godine iznosila je 39,5 milijuna kuna, a ukupne obveze 5,5 milijuna kuna. Društvo zapošljava 115 radnika.

Dionica Lovora, iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na prodaju je ponuđeno ukupno 39.244 ili 89,42 posto, i to po početnoj cijeni od 392.440 kuna. Nominalna vrijednost svake dionice iznosi 200 kuna, pa nominalna vrijednost ponuđenog paketa premašuje 7,8 milijuna kuna.

Aktiva tog društva, koje raspolaže s jednim hotelom (Hotel Borik) te aneksom (Lovor), jednim ugostiteljskim objektom te opskrbnim centrom, na kraju je prošle godine iznosila 15,3 milijuna kuna, a obveze 14,46 milijuna kuna. Tvrtka ima 23 zaposlenika.

U pozivu za podnošenje ponuda za oba društva oglašeni su uobičajeni uvjeti za ponuditelje - od zadržavanja radnika na razdoblje od najmanje godinu dana ili zbrinjavanje viška sukladno zakonu, do podnošenja programa ulaganja i poslovnog plana za razdoblje od pet godina.

No, natječaj za Lovor sadrži i dodatne uvjete. Od ponuđača se, naime, traži da osim plaćanja kupovne cijene za dionice, podmire i sve dospjele obveze Lovora prema državnim vjerovnicima te preuzmu obvezu izdavanja zamjenskih jamstava za obveze društva koje su pokrivene državnim jamstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙