FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iskon od danas nudi uslugu Internet telefonije

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Pružatelj Internet usluga IskonInternet pokrenuo je danas uslugu Internet telefonije kojomindividualnim i poslovnim korisnicima nudi telefoniranje u inozemstvopo, kako tvrde, znatno nižim cijenama od standardne fiksne telefonije,čime je ujedno i najavio svoj ulazak na tržište telefonije.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Pružatelj Internet usluga Iskon Internet pokrenuo je danas uslugu Internet telefonije kojom individualnim i poslovnim korisnicima nudi telefoniranje u inozemstvo po, kako tvrde, znatno nižim cijenama od standardne fiksne telefonije, čime je ujedno i najavio svoj ulazak na tržište telefonije.

Član uprave Iskon Interneta Saša Kramar je kazao da je telefonija putem Interneta uobičajen način komuniciranja u svijetu, pa su stoga odlučili tu uslugu omogućiti i svojim korisnicima. Naveo je da bi jednostavnost, pouzdanost, povoljnije cijene međunarodnih poziva i transparentnost troškova te usluge mogla biti zanimljiva alternativa klasičnoj fiksnoj telefoniji.

Međutim, Kramar misli da se to neće bitno odraziti na usluge fiksne telefonije T-coma, jer zasad nude samo međunarodne pozive s obzirom na otvorenost domaćeg telekomunikacijskog tržišta i to po cijeni i do pedeset posto jeftinijoj od sadašnje.

Ovo je samo prvi korak u širenju Iskonovih usluga, jer imamo planove za širenje na područje prijenosa podataka govorom, kao i ponude usluge fiksne telefonije, kazao je Kramar. Najavio je da će Iskon zatražiti dozvolu za fiksnu telefoniju, čim se objave pravilnici o naknadama i uslugama za tu vrstu telefonije. Izrazio je očekivanje da bi to moglo biti u roku od tri mjeseca.

Kramar je procijenio da bi nova Iskonova usluga Internet telefonije mogla u slijedećih pola godine privući nekoliko tisuća korisnika.

Nova Iskonova VoIP (glas putem Internet Protokola) usluga omogućava korištenje interneta pri telefoniranju u inozemstvo, pri čemu se poziv odnosno glas svojim najvećim dijelom prenosi preko Interneta, za razliku od klasičnog načina telefoniranja, a to smanjuje trošak.

IskonInternet nudi četiri vrste VoIP usluga, a vremenska jedinica za obračun usluge je sekunda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙