FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPTIMA TELEKOM TRAŽI DOZVOLU ZA FIKSNU TELEFONIJU

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom iz Zagrebapodnijela je početkom ovog tjedna Hrvatskoj agenciji zatelekomunikacije zahtjev za dozvolu za obavljanje djelatnosti unepokretnoj telefoniji, što znači da bi, ako se zahtjev odobri,Hrvatska mogla dobila drugog operatera u fiksnoj telefoniji.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom iz Zagreba podnijela je početkom ovog tjedna Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije zahtjev za dozvolu za obavljanje djelatnosti u nepokretnoj telefoniji, što znači da bi, ako se zahtjev odobri, Hrvatska mogla dobila drugog operatera u fiksnoj telefoniji.

Doznaje se to u telefonskom razgovoru od predsjednika Uprave Optima Telekoma Rolanda Žuvanića, bivšeg ministra pomorstva, prometa i veza.

U Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije danas su potvrdili da im je taj zahtjev predan, no nisu ništa dalje o tome komentirali.

Zahtjev za dozvolu za drugog fiksnog operatera Agenciji je predan u ponedjeljak, 25. listopada, a Žuvanić očekuje da će ga Agencija i prihvatiti jer kako kaže, zadovoljavaju sve zakonske i druge uvjete za taj posao.

Za fiksnu telefoniju nije potrebno objavljivati natječaj nego samo predati zahtjev Agenciji te tražiti dozvolu.

Tvrtka Optima Telekom posluje u sklopu Optima Grupe koja je u vlasništvu Matije Martića. U Hrvatskoj posluju 14 godina većinom se baveći gradnjom call (korisničkih) centara koje su izgradili i za T-Hrvatski telekom, i za VIPnet, mnoge banke te druge institucije i tvrtke u Hrvatskoj. Navode kako surađuju sa svim vodećim svjetskim dobavljačima informatičke i telekom opreme.

Po riječima Žuvanića zahtjev su predali za dozvolu za fiksnu telefoniju na državnoj razini čija je cijena prema sadašnjim pravilnicima osam milijuna kuna.

Po Zakonu Vijeće agencije takvu dozvolu treba izdati u roku 60 dana, no Žuvanić se nada da će to biti i prije. Po dobivanju dozvole trebat će im oko četiri mjeseca za instalaciju opreme i početak rada.

Hrvatskim korisnicima fiksne telefonije planiraju ponuditi, kako ističe Žuvanić, najmoderniju tehnologiju i usluge, a u razgovorima su i sa HŽ-om, HEP-om i T-HT-om oko iznajmljivanja infrastrukture za fiksnu telefoniju.

Žuvanić naglašava i da u svemu tome nema uključenih stranih investitora nego da je riječ isključivo o hrvatskom kapitalu i znanju.

Bankovna jamstva imaju od Slavonske banke koja posluje u sklopu Hypo-Alpe Adria banke.

U Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije danas nisu komentirali zahtjev Optima Telekoma za dobivanjem dozvole za obavljanje djelatnosti u nepokretnoj telefoniji.

Iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka doznaje se pak da pripremaju nove pravilnike kojim se naknada za dozvolu za fiksnu telefoniju treba smanjiti sa osam milijuna kuna na za sada još nedefinirani manji iznos, odnosno to bi mogla biti tek administrativna naknada. Očekuje se da će te pravilnike Ministarstvo objaviti idućeg tjedna.

Otprilike prije godinu dana, za mandata tadašnjeg ministra Žuvanića, poništena je dozvola tvrtki Divan za operatera u fiksnoj telefoniji koju mu je bivše Vijeće za telekomunikacije izdalo početkom prošle jeseni, nakon čega je Divan pokrenuo sudski spor.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙