FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen novi natječaj za mobilne koncesije

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska agencija zatelekomunikacije objavila je danas u "Vjesniku", "Slobodnoj Dalmaciji"i međunarodnom izdanju "Financial Timesa" novi međunarodni javninatječaj za davanje koncesija u sustavu druge i treće generacijemobilne telefonije, s krajnjim rokom za podnošenje ponuda do 12 sati3. prosinca.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije objavila je danas u "Vjesniku", "Slobodnoj Dalmaciji" i međunarodnom izdanju "Financial Timesa" novi međunarodni javni natječaj za davanje koncesija u sustavu druge i treće generacije mobilne telefonije, s krajnjim rokom za podnošenje ponuda do 12 sati 3. prosinca.

Natječajem, drugim ove godine, oglašene su ukupno tri koncesije - po jedna druge i treće generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800 i UMTS) te jedna kombinirana koncesija (GSM/DCS-1800/UMTS).

Koncesija za drugu generaciju mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) daje se na razdoblje od 10 godina, dok se koncesije za treću generaciju (UMTS) i kombinirana (GSM/UMTS) dodjeljuje na razdoblje od 20 godina.

Pisani zahtjev za dostavu natječajne dokumentacije, kako stoji u natječaju, može podnijeti svaka osoba najkasnije do 28. listopada, uz što je potrebno priložiti i dokaz o uplati propisane naknade za otkup te dokumentacije.

Rok za podnošenje konačnih ponuda je 3. prosinca, do 12 sati po srednjeeuropskom vremenu, neovisno o načinu dostave ponuda. Ponude zaprimljene nakon toga roka neće se uzeti u razmatranje.

To je drugi ovogodišnji natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji, kojemu je osnovna namjera da Hrvatska dobije trećeg operatera mobilne telefonije.

Prvi natječaj objavilo je bivše Vijeće za telekomunkacije 20. srpnja, a dovršilo ga novoizabrano Vijeće nove Hrvatske agencije za telekomunikacije 18. listopada.

Tada su postojećim operaterima T-Mobileu Hrvatska i VIPnetu dodijeljene koncesije treće generacije (UMTS), za što su se jedini i natjecali.

Koncesija za drugu generaciju mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) nije dodijeljena, jer je Vijeće odbilo jedinu ponudu hrvatsko-švedske tvrtke Tele2, s obrazloženjem da je ta ponuda ocijenjena s manje od potrebnih 400 bodova.

Također nije dodijeljena ni jedna kombinirana koncesija (GSM/UMTS) jer za nju nije bilo ponuda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙